Oululaiselle toimistotalolle korkein LEED-sertifikaatti

22.10.2015

Oulun Kauppurienkatu yhdeksään elokuussa valmistuneelle toimistotalolle on myönnetty kansainvälisen LEED-ympäristösertifikaatin korkein, platina-tason sertifikaatti.

Kauppurienkatu 9

Hankkeen konsulttina toimineen Green Building Partners Oy:n Pekka Mairinojan mukaan platina-tason suoritus saavutettiin etsimällä kaikilta osa-alueilta hankkeen kannalta kustannustehokkaat ja järkevät energiansäästöratkaisut.

Energiatehokkuus onnistuttiin optimoimaan esimerkiksi valaistusvalinnoilla, ilmanvaihdon ohjauksella sekä lämmön talteenotolla.

Kiinteistön vedenkulutusta onnistuttiin vähentämään muun muassa kalustevalinnoilla siten, että laskennallinen vedensäästö on yli 40 prosenttia. Rakennusmateriaaleiksi valittiin lähellä tuotettuja materiaaleja ja rakennusjätteet pystyttiin kierrättämään 90-prosenttisesti.

Kiinteistön omistavan Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakosken mukaan tulos saavutettiin huolellisen suunnittelun ansiosta ilman erillisinvestointeja.

‒ Projektiryhmällä oli hurjasti kunnianhimoa ja halua tähdätä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Teimme suuret määrät töitä, ja se kannatti, Rajakoski iloitsee.

Elokuussa 2015 valmistuneessa viisikerroksisessa kiinteistössä on yhteensä noin 7 500 neliötä toimisto- ja liiketilaa.

 

Artikkeli on julkaistu Sähköala Sähkö & Rakentaminen 2015 -lehdessä