Vuoden sähköurakoitsija luottaa uusiutuvaan energiaan

31.10.2017

Vuoden sähköurakoitsija, imatralainen Etec Automation, on täyden palvelun urakointiliike ja eri puolilla Suomea toimiva teollisuuden luottotoimittaja.

Uusiutuvan energian puolella tuulivoima oli jonkin aikaa Etec Automationin merkittävin toimintakohde, mutta niiden toteutuksista on sittemmin siirrytty aurinkosähköjärjestelmiin, joista haetaan uutta kasvua. Yritys oli muun muassa mukana tekemässä muun muassa Suomen tähän mennessä suurinta aurinkosähköjärjestelmää Helsingin Kivikkoon.

– Ennen sitä on tehty aurinkosähköjärjestelmiä kaksi vuotta Green Energy Finlandille, jonka osaomistaja Etec Automation on, yhtiön toimitusjohtaja ja pääomistaja Miko Huomo kertoo.

Etec Automation on perustettu vuonna 1974 nimellä Sähkö-Aunola Oy, joka on yhä mukana aputoiminimenä. Alussa yritys valmisti vain sähkökeskuksia emoyhtiölleen ja paikalliselle teollisuudelle, mutta vuonna 1981 mukaan tuli asennustoiminta, jonka myötä keskusvalmistuksesta luovuttiin vähitellen.
 

Nimi päivittyi toiminnan mukaiseksi

Sähkö-Aunola vaihtoi nimensä Etec Automationiksi vuonna 2012.

– Yrityksen nimi haluttiin modernisoida, kun kontaktiverkoston kautta syntyi mahdollisuuksia päästä yhteistyöhön myös kansainvälisten yritysten kanssa, Miko Huomo perustelee.

Nimi vastaa myös paremmin niitä toimialoja, joihin yritys laajensi toimintaansa. Perinteisen sähköistyksen rinnalle uusina osa-alueina mukaan tulivat ensiksi kiinteistöautomaatio-, teollisuusautomaatio- ja huoltotyöt.

– Aloittaessani huomasin, että liiketoimintana pelkkä perusurakointi liian kilpailtuna ei ole enää järkevää ja lähdin muokkaamaan sitä aggressiivisesti teollisuusautomaatioon, huoltoon ja kunnossapitoon sekä optisten kuitujen teknisiin toteutuspalveluihin. Laajennuimme vähitellen myös tuulivoima-alalle ja kylmätekniikkaan, Huomo kertoo.

Muutos on edellyttänyt henkilöstön jatkuvaa kouluttamista ja Etec Automation panostaakin systemaattisesti henkilöstön osaamisen lisäämiseen. Sesonkiaikaan yrityksen henkilöstömäärä nousee yli 30:een. Yrityksen vuoden 2016 liikevaihto oli 3,15 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 sähköurakoitsija julkistettiin Sähköurakoitsijapäivillä Hämeenlinnassa 23.11.2017.