Onninen laivasi sähkömiehet Tallinnaan

23.9.2019

Perinteinen Elektri Konverentsi järjestettiin Tallinnan Viru-hotellissa 2. - 6.9. muutaman vuoden tauon jälkeen. Viikon aikana tapahtumassa vieraili lähes 1 800 Onnisen avainasiakasta eri puolilta Suomea.

Koko viikon kestäneen avainasiakastapahtuman vierailupäivät oli jaettu alueittain niin, että ensiksi Tallinnaan pääsivät Onnisen Länsi-Suomen urakoitsija- ja teollisuussähköistysasiakkaat ja verkonrakentajat ja seuraavaksi etelä-, pohjois- ja itäsuomaiset vieraat.

Onninen on järjestänyt isoja asiakastapahtumia yleensä joka toinen vuosi. Edellinen suuri tilaisuus järjestettiin vuonna 2017 hiihdon MM-kisojen yhteydessä Lahdessa. Glamox oy:n tuore toimitusjohtaja Teemu Kuusinen muisteli olleensa mukana Onnisen aikaisemmilla matkoilla edellisten työnantajiensa palveluksessa ainakin viidesti aiemmin.

– Näitä tapahtumia on ollut aikaisemmin laivoilla, Saku-suurhallissa ja täällä Viru-hotellissakin. Tämä on hyvä tilaisuus tulla verkostoitumaan myös vähän epävirallisemman hauskanpidon merkeissä, Kuusinen kertoi.

Takavuosina tapahtumaan saatettiin ajaa yötä myöten busseilla maakunnista, mutta tällä kertaa esimerkiksi kainuulaiset vieraat saapuivat virkeinä laivalle Länsisataman kupeessa sijaitsevassa Clarion-hotellissa hyvin nukutun yön jälkeen. Onnisen Kajaanin myymälän tekninen myyjä Manu Leppänen saapui Tallinnaan kahdeksan vieraan kanssa.

– Kainuun urakoitsijamäärään nähden meillä on tosi hyvä osanotto. Ei meitä niin hirveän montaa siellä ole, Leppänen kertoi.

Kajaanilaisen Sähkötoimisto Eltutekin työpäällikkö ja omistaja Jarmo Moisanen tuli matkalle tapaamaan kollegoita ja vaihtamaan kuulumisia.

– Täällä voi vaihtaa mielipiteitä tuttujen kanssa ja onhan tämä vaihtelua. Olen minä ollut näillä matkoilla monesti ennenkin mukana, Moisanen sanoi.

Tilaisuudessa oli esillä 60 tavarantoimittajan tuotteita. Tapahtuman iltaohjelmasta vastasivat esimerkiksi Petra Gargano ja Laura Voutilainen.