Laajennettu todellisuus huippumodernissa elokuvateatterissa

5.12.2018

Finnkino on avannut suomen ensimmäisen IMAX-teatterin ja paljon muutakin kuten laajennettua todellisuutta kauppakeskus Itikseen.

Kauppakeskuksessa kulissien takana on kuluneen vuoden aikana ollut suuri työmaa. Huima määrä betonia poistettiin entisen Anttilan paikalta ja rakennusta laajennettiin itäväylän suuntaan. Tilalle on rakennettu suomen ensimmäinen huipputekniikalla varustettu IMAX-elokuvateatterisali.

Salissa on 24m x 14m suuri kaareva kangas, nykyaikaiset laser-projektorit ja 12 kanavainen äänentoistosysteemi. Sali on itsessään kuusitoista metriä korkea. IMAX-teatterin lisäksi Finnkino Itikseen on avattu kaksi paremmilla penkeillä varustettua LUXE-salia ja kuusi perinteistä salia, yhteensä 1063 paikkaa.

Laajennettu todellisuus oppaana

Salien lisäksi koko kohteeseen on luotu laajennetun todellisuuden palveluita (MR ulottuvuus, engl. Mixed Reality). Tämä tarkoittaa, että älypuhelimeen saa kameran avulla opastusta ja muuta infoa, kun kuvaat tiloja sisältä. Periaatteessa perinteisen kartan sijaan, kävelet itse kolmiulotteisessa kartassa. Automaatioon ollaan panostettu myöskin siltä osin, että herkut voi maksaa itsepalvelukassalla, liput voi tilata internetin kautta ja leimata itsepalvelupisteessä.

- On upeaa päästä avaamaan pitkään odotettua ja kauan työstämäämme Itä-Helsingin elokuvateatteria. Finnkino Itis tuo lähialueen ja pääkaupunkiseudun lisäksi koko suomen elokuvien ystäville täysin uudenlaisia, ennen kokemattomia elokuvallisia elämyksiä”, toteaa Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm

Finnkino Itis on 13 500 m2 kokoinen kohde, jonka rakentamiseen osallistui 7 eri asennustiimiä, 30 teknikkoa ja 150 rakennustyöntekijää. Kaiken kaikkiaan 30 kilometriä uutta telekaapelia, 65 kilometriä sähkökaapelia, 2000 valaisinta ja satoja datapisteitä asennettiin.