Avaimet kannattavaan kuluttajakauppaan

1.8.2016

Jyväskyläläisen Stream Industries Oy:n sähköasentaja ja yrittäjä Lauri Kröger tietää, miten kuluttajapuolella tehdään kannattavaa liiketoimintaa.

Lauri Kröger on osallistunut aktiivisesti sähköistysalan yhteisen Löydä sähkömies -palvelun kehittämiseen yhdessä Sähköinfon ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton kanssa. Palvelu auttaa kuluttajia löytämään ammattitaitoisen ja luotettavan sähköasentajan helposti omalta alueelta. Yrittäjälle itselleen palvelusta on hyvien markkinointioppien lisäksi virrannut jo merkittävä määrä yhteydenottoja asiakkailta.

– Palveluun oli helppo liittyä, koulutuksissa oli hyvä ilmapiiri ja asiaa riitti. Suosittelen palvelua lämpimästi, Kröger sanoo.

Krögerin mielestä sähköturvallisuuden varmistaminen on kuluttajapuolella paitsi perusedellytys, myös hyvä kivijalka kannattavan liiketoiminnan rakentamiselle.

– Myös hyvät käytöstavat ja työn laatu toimivat asentajan ja siten koko ammattikunnan käyntikorttina, Kröger painottaa.

Monenlaista näkyvyyttä

Ajan hermolla oleva yrittäjä tietää, että perinteisen ammattitaidon rinnalle tarvitaan verkostoitumistaitoja ja markkinointiosaamista. Kuluttajakaupassa on erotuttava joukosta, joten yrityksen löydettävyyteen ja nettisivujen ajantasaisuuteen kannattaa panostaa.

Myös yrityksen Facebook-sivu toimii kuluttajille matalan kynnyksen yhteydenottokanavana ja yrittäjälle helppona tapana saada ilmaista lisänäkyvyyttä. Kröger kertoo postaavansa säännöllisesti esimerkiksi asennuskuvia.

– Ihmiset näkevät konkreettisesti, millaista työtä teen, ja osaavat kysyä vastaaviin töihin.

 
Asenne ratkaisee

Kröger painottaa yhteistyön tärkeyttä ja kannustaa verkostoitumaan muiden urakoitsijoiden kanssa esimerkiksi STUL:n alueosastojen kautta.

– Jos et itse ehdi, anna homma kollegalle. Myöhemmin saat vastaavia keikkoja takaisin samasta suunnasta, Kröger vinkkaa.

Epäilijöistä huolimatta kuluttajasektorilla riittää kannattavia liiketoimintamahdollisuuksia, kun pelaa korttinsa oikein. Asiakaskäynnit ovat hyviä tilaisuuksia lisämyyntiin, sillä pientä keikkaa hoitaessa voi samalla tarjota asiakkaalle lisämahdollisuuksia parantaa kodin sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Pieniäkään hommia ei tule vähätellä.

– On helppoa järjestää yhdelle päivälle useampi pieni keikka, jolloin niistä tulee määrällisesti iso työmaa. Paljon on omasta asennoitumisesta kiinni, Kröger muistuttaa.

Löydä sähkömies -palvelun verkkokurssi

Stream Industries Facebookissa