Riitta kiittää yli 20:sta sähkötalossa vietetystä vuodesta

20.8.2012

Sähköinfon eläkkeelle jäävä toimistosihteeri Riitta Suomalainen vastaili taloon soittaneiden asiakkaiden puheluihin yli 22 vuoden ajan.

Riitta on viihtynyt asiakaspalvelutyössä. Hän sanoo työssään olleen parasta itsenäinen työ sekä asiakkaat, jotka miltei kaikki olivat mukavia. Riitta on oppinut tuntemaan useat soittajat ja monia vakituisia puheluita oppi odottamaankin koulujen alkaessa.

– Tietenkin töppäyksiäkin on vuosien varrella tullut, mutta niistä on aina selvitty ja asiakkaat ovat yleensä olleet hyvin ymmärtäväisiä, Riitta kertoo.

Vaikka nykyään moni asia hoidetaan sähköpostilla, suosii Riitta kuitenkin puhelinta. Vaikka kuinka perusteellisesti yrittäisi vastata sähköpostilla, niin vastauksista seuraa kuitenkin lisäkysymyksiä.

– Puhelimessa nämä asiat saa kerralla selviksi. Moni asiakaskin haluaa soittaa ja hoitaa asiansa puhelimen välityksellä.

Tilausten vastaanottamisen lisäksi Riitan työhön kuului esimerkiksi lähetteiden tekemistä sekä laskuttamista. Myös kaikenlainen yleisneuvonta kuului Riitan toimenkuvaan, ja hänet opittiinkin tuntemaan henkilönä, kuka tiesi mitä kukakin Sähkötalossa tekee ja kehen kannatti ottaa kulloinkin yhteyttä, jos halusi saada asiat nopeasti hoidettua ja eteenpäin.

Riitta tuli töihin vuonna 1989 silloisen Sähköurakoitsijaliiton Koulutus ja Kustannus Oy:n palvelukseen. Yrityksen nykyinen Sähköinfo-nimi otettiin virallisesti käyttöön vasta niinkin myöhään
kuin 1995.

– Tämän jälkeen ihmiset kyselivät kaikista mahdollisista sähköasioista. Jotkut yrittävät jopa maksaa sähkölaskunsa tänne meille, Riitta muistelee nauraen.

Riitta on viettänyt aktiivista elämää ja aikoo jatkaa sitä myös eläkkeellä. Salilla hän käy viikoittain. Harrastuksiin kuuluvat myös pyöräily ja hiihto säiden salliessa. Sulkapalloa hän on pelannut samalla porukalla jo 17 vuotta. Toisinaan häntä kaivataan myös varamummoksi tuttuun perheeseen.

Riitan viimeinen työpäivä oli heinäkuun puolivälissä, jolloin hän jäi ansaitulle kesälomalle ennen virallisten eläkepäivien alkua.

– Kiitoksia vielä kaikille asiakkaille kuluneista vuosista ja hyvää jatkoa kaikille, Riitta toivottaa.