Tarketti-sovelluksen edut löydettiin työmailla

1.8.2017

Sähköinfon Tarketti-sovellus helpottaa työmaiden puutteiden kirjaamista, valmiiden kohteiden tarkastuksia sekä kuntotutkimusten tekoa.

Sähköinfon työmaiden seurantaan kehittämä Tarketti-tarkastussovellus on otettu työmailla hyvin vastaan. Sovelluksen käyttö aloitetaan lataamalla kohteen sähkö- tai pohjapiirustukset Android-tabletin tai iPadin muistiin pdf-muodossa. Tämän jälkeen kaikki kohteessa tehdyt havainnot ja kommentit on helppo lisätä, kirjata ja merkitä piirroksen oikeisiin kohtiin.

Havaintoja voi täydentää tabletilla otettavilla valokuvilla.

Helsinkiläisen Sähköarina Oy:n työmaainsinööri Eero Järvi on käyttänyt Tarkettia Vantaan Cumulus Airport -hotellin peruskorjaustyömaalla reilun puolen vuoden ajan erityisesti palokatkojen valmistumisen seurantaan. Järvi saattaa lisätä yhteen pohjakuvaan satakin tabletilla otettua valokuvaa.

– On se ihan kätevä. Kuvien arkistoinnissa säästää tosi paljon aikaa, kun nyt näkee heti, mistä kuva on otettu, Järvi kertoo.

Cumuluksen työmaalla Tarkettia käytetään myös esimerkiksi lattialämmityskaapeleiden kuvaamiseen ennen valuja. Sekä yrityksen sähkö- että LVI-puolen työnjohtajilla on käyttöoikeudet dokumentteihin, mikä helpottaa rinnakkaisten työvaiheiden etenemisen seurantaa ja muutostoiveiden välittämistä eteenpäin.

Samalla hankkeen etenemisestä saa helposti tiedot myös toimistolle, eikä työnjohdon tarvitse lähteä toimistolta tarkastamaan erikseen jokaisen muutostyön etenemistä. Samalla raportointi nopeutuu ja ylimääräinen työ vähenee, kun paperisia tarkastuslomakkeita ei tarvitse enää kirjoittaa erikseen puhtaaksi koneelle.