Vuoden sähkösuunnittelijalle henkilöstön osaaminen on ykkösasia

31.10.2017

Valinta Vuoden sähkösuunnittelijaksi kruunasi 35 vuotta toimineen Selkämaan Suunnittelu Oy:n juhlavuoden. Vuonna 1982 perustetulla yrityksellä on viisi työntekijää, joiden monipuolisesta osaamisesta saa käsityksen tutustumalla yrityksen referenssilistaan. Kohdekirjo on laaja julkisen sektorin rakennuksista teollisuuskiinteistöihin ja asuntorakentamiseen.

– Teemme käytännössä ihan kaikkea. Keskimäärin työkohteet ovat kooltaan 3 000 – 4 000 neliön kokoisia rakennuksia, yhtiön toimitusjohtaja Tomi Vähäkangas kertoo.

Noin neljännesmiljoonan liikevaihtoa tekevä yritys tähtää kannattavaan kasvuun Oulusta Jyväskylään ja Kokkolasta Kainuuseen ulottuvalla toiminta-alueellaan. Ainakin lähitulevaisuudessa töitä näyttäisi riittävän.

– Seuraamme alan yleistä kehitystä tiiviisti ja myös ympärillä tapahtuvaa yrityskentän muuttumista isojen toimijoiden ostaessa pienempiä. Meneillään oleva voimakas kaupungistuminen asettaa meillekin haasteita mm. osaavan työvoiman rekrytoimisessa, sillä toimipaikkamme sijaitsee suhteellisen etäällä isommista kasvukeskuksista.
 

Luottamus on kaiken perusta

Selkämaan Suunnittelun tapa toimia on kirjattu laatujärjestelmään. Sisäisten prosessien järjestelmällisyydellä ja jatkuvalla edelleen kehittämisellä taataan asiakkaille projektien sujuvuus. Asiakastarpeiden ymmärtäminen ja kustannustietoisuus edistävät niin ikään kilpailussa pärjäämistä.

– Henkilöstön osaaminen on ykkösasia myös toiminnan laadun kannalta. Panostamme osaamiseen ja kannustamme työntekijöitämme osallistumaan mahdollisimman usein kursseille, messuille ja infotilaisuuksiin. Suunnitteluprojektien edetessä jaamme kokemukset tiimin kesken ja mietimme yhdessä, mikä meni hyvin ja mitä voisi parantaa, Vähäkangas luettelee.

RAKLI ry:n ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n myöntämällä tunnustuksella nostetaan esille esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä sekä sähkösuunnittelijoiden työn osaamisvaatimuksia. Vuoden sähkösuunnittelijan kunniakirja luovutettiin Tomi Vähäkankaalle Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Helsingin Suomalaisella klubilla 24. elokuuta.

– Valinta oli todellakin yllätys, vaikka olemmekin tehneet pitkään töitä tinkimättömällä ammattitaidolla tähdäten suunnitelmissamme aina asiakkaan kannalta parhaaseen lopputulokseen, Tomi Vähäkangas iloitsee.