Sähköinen ST-kortisto

Sähkötieto ry:n kotisivut ja Sähköinfon Severi-palvelu tuovat ST-kortit lähemmäksi käyttäjiään.

ST-korttien lukeminen onnistuu helpoiten Sähköinfon sähköisessä Severi-palvelussa. ST-kortiston kehityspäällikkö Pentti Härkösen mukaan palvelua kehitetään jatkuvasti kortiston käyttäjiltä saatavan palautteen perusteella.

– Sadat ihmiset ovat olleet tekemässä ST-aineistoa jo yli 40 vuoden ajan. Tästä syystä aineiston rakenne ei ole tiedon hakemisen kannalta katsoen välttämättä täysin looginen. Severin hakuominaisuuksien ansiosta ST-aineiston käytettävyys on saatu kuitenkin hyvälle tasolle, Härkönen sanoo.

Mitä yksityiskohtaisemmasta asiasta on kyse, sitä suurempi merkitys luotettavasti ja yksinkertaisesti toimivilla hakutoiminnoilla on. Härkösen mukaan esimerkiksi antennijärjestelmää koskien löytyy lukuisia ST-kortteja ja -käsikirja. Käyttämällä esim. uuteen sähkönimikkeistöön perustuvaa nimikkeistöhakua järjestelmää käsittelevä aineistokokonaisuus löytyy helposti, varmasti ja nopeasti. Näin löytyneestä aineistokokonaisuudesta voi sitten hakea tiettyä asiaa tai yksityiskohtaa hakusanaan perustuvaa hakua käyttämällä.

Verkkotuotepakettien, ST-kortiston ja tietokansioiden lisäksi palvelusta löytyvät esimerkiksi tarjouslaskennan pakettirekisteri, sähköverkon mitoitukseen suunniteltu Febdok-ohjelma sekä Sähköala-lehden verkkoversio ja lehden sähköinen arkisto. Severiin on koottu myös kaikki ST-kortiston päivitystä koskevat tiedot, aineiston esittelyt sekä pääsy lausunnolla olevaan aineistoon.

Sähkötieto ry:n kotisivuille on koottu lisä- ja taustatietoja esimerkiksi ST-korttien laadinta- ja päivitystyöstä. Sivuilta löytyvät myös ST-konsulttien yhteystiedot, tiedot Sähkötieto ry:n nimeämien asiantuntijaryhmien kokoonpanoista sekä esimerkiksi Sähkötieto ry:n toimintasuunnitelma.

 

Kauppa.sahkoinfo.fi
www.sahkoinfo.fi/severi

www.sahkotieto.fi