Skanska selvittää Stadionin alihankkijoiden toimintaa

1.4.2020

Olympiastadionin peruskorjauksen ja laajennuksen pääurakoitsija Skanska tekee tutkintapyynnön ja jatkoselvityksen työmaalla esiintyneestä epäasiallisesta kohtelusta ja palkkaepäselvyyksistä.

YLE MOT-ohjelma käsitteli 30.3.2020 Olympiastadionin hanketta. Skanska toimii hankkeessa pääurakoitsijana. Ohjelmassa Skanska oy:n alihankkijoiden työntekijät kertoivat, että heille ei ole maksettu työehtosopimusten mukaista palkkaa. Osa alihankkijoiden työntekijöistä kertoi myös kokeneensa uhkailua ja muuta epäasiallista kohtelua.

Skanska ilmoittaa, että sen työmailla ei suvaita syrjintää tai häirintää missään muodossa. Uhkailuepäilyjen osalta Skanska tekee poliisille pyynnön tutkia asia, ja Skanska pyrkii selvittämään asiaa myös itse. Skanska on jo aiemmin selvittänyt palkkaepäselvyyksiä yhdessä Rakennusliiton kanssa. Nyt Skanska tekee vielä jatkoselvityksen asiasta.

– Käymme palkka-asiat uudelleen läpi. Selvityksemme kohdistuu niihin yrityksiin, joilla palkkaepäselvyyksiä on ollut. Olemme pahoillamme siitä, että alihankkijoidemme työntekijöitä on kohdeltu epäasiallisesti Skanskan työmaalla, ja otamme tämän erittäin vakavasti. Edellytämme alihankkijoitamme, että ne noudattavat lakia ja Skanskan eettistä ohjetta. Emme jatka yhteistyötä yritysten kanssa, jotka eivät näitä vaatimuksia noudata, Skanskan työsuhdepäällikkö Anu Aspiala sanoo yhtiön tiedotteessa.