Harju Elekter osti Telesillan

5.6.2017

AS Harju Elekter on 2.6 2017 allekirjoitetulla sopimuksella ostanut laivanrakennusteollisuuden sähköurakointiin erikoistuneen Telesilta Oy:n.

Uudessakaupungissa toimiva, vuonna 1978 perustettu Telesilta työllistää 30 henkilöä. Telesilta jatkaa toimintaansa omalla nimellään AS Harju Elekter -konsernin tytäryhtiönä. Yritys tuo konserniin uutta tietotaitoa laivojen sähkö- ja automaatiolaitteiden valmistuksesta ja asennuksesta, sekä avaa samalla ovea lupaavaan suomalaiseen laivarakennusteollisuuteen.

Kari Laulajainen jatkaa Telesillan toimitusjohtajana. Yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin Satmatic Oy:n toimitusjohtaja Simo Puustelli ja jäseniksi Andres Allikmäe, Tiit Atso, Pertti Vuorinen ja Kari Laulajainen.

Harju Elekterin päätoimiala on sähköenergian jakeluun ja siirtoon tarvittavien laitteiden kehittäminen, valmistus ja myynti. Yrityksen tehtailla Virossa, Suomessa ja Liettuassa työskentelee yli 500 henkeä. Harju Elekter -konserni omistaa Suomessa myös Satmatic Oy:n ja Finnkumu Oy:n.