Insta Automation ostaa raisiolaisen Asitekin

6.11.2017

Insta Automation Oy on ostanut 6.11.2017 solmitulla kaupalla teollisuuden sähköistys- ja automaatioprojekteihin sekä tehdastason tietojärjestelmiin erikoistuneen Asitek Oy:n koko osakekannan.

Asitek Oy siirtyy Insta Automationin tytäryhtiöksi. Asitekin yli kaksikymmentä teollisuusautomaation ja sähköistyksen asiantuntijaa jatkavat uuden yrityksen palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Insta Automationin toimitusjohtaja Timo Lehtinen. Asitekin toimitusjohtajana aiemmin toiminut Rauno Mäkelä vastaa jatkossa Asitekin operatiivisesta toiminnasta Raisiossa.

Yrityksellä on vahva markkina-asema Varsinais-Suomessa. Sen liikevaihto on yli 3 miljoonaa euroa. Osakekannan myyjät ovat Asitekissa työskenteleviä henkilöomistajia.

– Yrityskaupalla lnsta Automation laajentaa valtakunnallista verkostoaan Varsinais-Suomeen ja ottaa merkittävän askeleen kannattavan kasvun strategiassaan. Instan ja Asitekin osaamiset ja markkina-asemat täydentävät toisiaan. Se antaa meille erinomaiset edellytykset vahvistaa asemaamme johtavana sähköautomaation elinkaarikumppanina, toimitusjohtaja Timo Lehtinen sanoo.

Insta Automationin palveluksessa työskentelee noin 480 automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen ammattilaista. Yritys on osa kansainvälisesti toimivaa Insta Group -konsernia, joka työllistää yli 800 henkilöä.