Onvest myy Onnisen Keskolle

12.1.2016

Kesko Oyj on sopinut ostavansa Onninen Oy:n koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän sekä kaupan muiden ehtojen täyttymistä.

Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto lokakuusta 2014 syyskuun loppuun 2015 oli 1 438 miljoonaa euroa ja käyttökate 39 miljoonaa euroa. Osakekauppana toteutettavan yritysoston velaton kauppahinta on 369 miljoonaa euroa. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö.

Toistaiseksi Onninen ja Kesko jatkavat erillisinä ja itsenäisinä yhtiöinä, eikä omistajanvaihdoksella ole asiakkaalle näkyviä muutoksia.

– Onnisen omistus siirtyy nyt osaavalta ja perinteiseltä kotimaiselta yhtiöltä toiselle. Yhdessä Onninen ja Kesko pystyvät luomaan jotain aivan uutta. Maailma ja markkinat ovat jatkuvassa murroksessa ja uskon, että tällä kaupalla turvataan Onniselle hyvä tulevaisuus, Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto sanoo yhtiön tiedotteessa.

Onnisella on takanaan yli satavuotias historia saman perheen omistuksessa. Liikemies Alfred Onninen perusti yhtiön Turussa vuonna 1913.

– Edustan perheyrityksen neljättä sukupolvea. Päätös Onnisen omistuksesta luopumisesta ei ollut helppo. Meille oli tärkeätä, että uusi omistaja Kesko on osaava ja kotimainen yhtiö. Haluan kiittää kaikkia onnislaisia hyvästä ja kovasta työstä. Onnislaisten ammattitaito tunnetaan ja sitä arvostetaan laajasti rakentamisen ammattilaisten keskuudessa, Toivanen-Koivisto kiittää.

Onninen toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Onninen työllistää runsaat 3 000 henkilöä, joista noin 1 200 Suomessa.

– Onninen ja sen vahva brändi tarjoavat Keskolle erinomaisen mahdollisuuden kehittää ja laajentaa myyntiä yritysasiakkaille. Onnisen hankinta on Keskolle "perfect match". 3,6 miljardin euron liikevaihdolla Keskon rakentamisen ja talotekniikan kauppa on oman alansa johtavia Euroopassa ja Suomen kansainvälisin kaupan alan toimija, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo yhtiön pörssitiedotteessa.

Onvest-konserniin kuuluu lisäksi taloteknisiä palveluita tarjoava Are. Onninen ja Are ovat toimineet erillisinä yhtiöinä, eikä kaupalla ole vaikutusta Aren toimintaan.


Onvestin tiedote aiheesta

Keskon pörssitiedote