Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti jatkoi kasvua

12.1.2016

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo kasvoi viime vuonna 2,1 % päätyen 892 miljoonaan euroon. Edellisvuonna 2014 myynti kääntyi orastavaan 1,6 % kasvuun, joka vahvistui vuonna 2015 tehden jokaisesta vuosineljänneksestä edellisvuotta paremman.

Sähköteknisen Kaupan Liiton (SKT) puheenjohtajan Mika Höjlerin mukaan tulos osoittaa, että sähköteknisten tuotteiden kysyntä on vahvistunut, vaikka epävarmuus talouden suunnasta jatkuikin päättyneen vuoden loppuun.

Tulos myötäili hyvin SKT:n laatimia ennusteita ja toimitusjohtaja Tarja Hailikari näkee kasvun jatkumisen myös tulevaisuudessa täysin mahdollisena.

– Rakennuslupien kuutiomäärä ja rakennusyritysten liikevaihto kasvoivat viime vuoden toisella puoliskolla, mikä luo odotuksia kysynnälle. Myös työ sähkönjakeluverkon kehittämiseksi jatkuu ja suunnitteilla on isoja investointeja myös teollisuuden puolella, Hailikari sanoo.

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo on laskenut vuoden 1993 jälkeen vain kolmena vuonna: 2002, 2009 ja 2013. Kaikkina muna vuosina tukkumyynnin arvo on kasvanut.

Sähkötukkuliikkeiden sähköteknisten tuotteiden myynti vuosittain