Tiedekeskus Heurekan sähkönäyttely avautuu 13.4.

12.4.2017

Sähkölä – älykkään sähkön kaupunki -näyttely tulee olemaan osa tiedekeskus Heurekan päänäyttelyä kolmen vuoden ajan.

Heurekassa 13. huhtikuuta 2017 avautuvassa Sähkölässä selviää, miten sähkö kulkee voimalasta kotiin, minkälainen on älykoti ja miten voit itse käyttää sähköä älykkäästi. Näyttelyn pakohuoneessa voit testata, selviäisitkö kolmen päivän sähkökatkosta. Lisäksi näyttelyssä voi esimerkiksi kokea, kuinka paljon energiaa voi varastoida nykyisen älykännykän akkuun, ja miten nopeasti sähkökiuas sen kuluttaisi.

Sähkölä on osa Heurekan päänäyttelyä– Näyttelyssä kävijälle avataan monia sähköön liittyviä maagisia ja näkymättömiä asioita, joista tavallinen sähkönkuluttaja ei välttämättä tiedä mitään. Näyttelyn tarkoituksena on saada kävijä ymmärtämään, miten suuri merkitys sähköllä on arkipäiväisessä elämässä, näyttelyn projektipäällikkö Sami Pihkala sanoo.

Sähkölä-näyttely on toteutettu Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n ja Heurekan yhteistyönä. Muita yhteistyökumppaneita näyttelyn toteutuksessa ovat Suomen pelastusalan keskusjärjestö SPEK ja Brammer Oy. Sähkölä tulee olemaan osa Heurekan päänäyttelyä seuraavan kolmen vuoden ajan.

Lisätietoja: www.heureka.fi/nayttely/sahkola