Aleksi Randell Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi

14.6.2017

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Aleksi Randell, joka tällä hetkellä toimii Turun kaupunginjohtajana. RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Aleksi Randell (41) on johtanut Turun kaupunkia vuodesta 2010 lähtien. Tätä ennen hän on työskennellyt ministerin erityisavustajana liikenne- ja viestintäministeriössä. Hänellä on useita merkittäviä luottamustehtäviä ja kokemusta myös kansainvälisestä toiminnasta ja vaikuttamisesta. Koulutukseltaan Randell on valtiotieteen maisteri.

– Randell on kokenut ja yhteiskunnallisesti hyvin verkostoitunut, hän tuntee poliittisen päätöksenteon sekä valtion- että kuntatasolla. Rakennusteollisuus saa hänestä dynaamisen toimitusjohtajan ja vaikuttajan toteuttamaan uutta strategiaamme, jonka kulmakivinä ovat kasvu, kehitys ja työelämä. Randellilla on syvällistä näkemystä muun muassa kaavoituksesta ja liikennekysymyksistä sekä ymmärrystä myös yritysten tarpeita kohtaan, RT:n hallituksen puheenjohtaja Harri Kailasalo perustelee valintaa.

– Kaupunki ei tule koskaan valmiiksi, eivätkä kaikki uudistukset ja hankkeet joita olen saanut olla käynnistämässä ole vielä maalissa. Asiat Turussa ovat nyt kuitenkin monelta osin hyvällä mallilla ja voin hyvillä mielin siirtyä uusiin tehtäviin. Rakennusteollisuudessa koen kiehtovaksi toimialan vahvan kytköksen koko Suomen kilpailukykyhaasteeseen, Randell kertoo.

RT:n nykyinen toimitusjohtaja Tarmo Pipatti jatkaa toimitusjohtajana marraskuuhun saakka ja toimii loppuvuoden johdon neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle vuodenvaihteessa 64-vuotiaana.