Anvia TV:n tukkuliiketoiminta Finnsatille

15.5.2017

Finnsat Oy on ostanut Anvia TV Oy:ltä koko tukkuliiketoiminnan, sisältäen Finnsat-tuotemerkin sekä huoltotoiminnan.

Tukkuliiketoiminta sisältää antenni- ja tietoliikenneverkkojen komponenttien ja laitteiden sekä vaativien broadcast- ja digital signage -ratkaisujen maahantuonnin ja tukkukaupan. Ostetun liiketoiminnan viime vuoden liikevaihto oli noin kolme miljoonaa euroa.

Finnsatin toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpään mukaan alan ja ostetun liiketoiminnan tulevaisuus näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja lupaavalta.

– Antenniverkon kaikki maksu-tv -kanavat lähetetään uudella DVB-T2 -lähetystekniikalla 17.5.2017 alkaen ja loppujen kanavien siirtyminen uuteen tekniikkaan tapahtuu viimeistään 2020. Tämän vuoksi koteihin tarvitaan vielä puoli miljoonaa antennia ja valtava määrä digibokseja, Kankaanpää kertoo.

Kyseessä on MBO-kauppa, jossa ostajat ovat liiketoiminnan toimivasta johdosta. Jarkko Kankaanpäällä, Vesa Mikkilällä ja Jani Paanasella on yhteensä yli 50 vuoden kokemus alalta. Kaupan yhteydessä liiketoiminnan 9 työntekijää siirtyvät Finnsatin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Myös yrityksen toimipaikka pysyy Seinäjoella.