Caruna etsii yhteistyökumppaneita Lounais-Suomeen

16.5.2017

Carunan Lounais-Suomen ja Satakunnan verkkoalueiden suunnitteilla olevan 20 ja 0,4 kilovoltin jakeluverkon saneeraushankkeen arvo on 50–100 miljoonaa euroa.

Caruna jatkaa sähköverkon uudistamista ja toimitusvarmuuden parantamista Satakunnassa Sastamalassa sekä Lounais-Suomen suunnalla muun muassa Kemiönsaaressa, Koski TI:ssä, Liedossa, Marttilassa, Mynämäellä, Paimiossa, Pöytyällä, Salossa, Sauvossa, Taivassalossa ja Vehmaalla.

Maakaapelointia

Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyynyn mukaan verkon rakennus- ja uudistustyöt ovat edenneet suunnitellusti.

– Etsimme parhaillaan yhteistyökumppaneita parannushankkeiden toteuttamiseen. Tavoitteenamme on turvata luotettava sähkönjakelu myös haasteellisissa sääolosuhteissa, Yli-Kyyny sanoo.

Caruna valitsee hankkeen toteuttamiseen kilpailutuksen perusteella 2-4 urakoitsijaa. Sopimukseen kuuluu myös suurhäiriövalmius, millä Caruna varmistaa, että myrskyissä ja muissa laajoissa sähkökatkotilanteissa kentälle on saatavilla riittävästi asentajia.

– Lounais-Suomen ja Satakunnan verkonparannushankkeiden seuraavan vaiheen työt käynnistyvät ensi keväänä. Rakentamisen pääpaino on haja-asutusalueella sijaitsevan keskijänniteverkon toimitusvarmuuden sekä ilmajohtoverkon mekaanisen kunnon ja sähköturvallisuuden parantamisessa, Carunan omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja Timo Jutila sanoo.

Maakaapeloinnin lisäksi verkon toimitusvarmuutta parannetaan esimerkiksi rengasverkkojen ja verkostoautomaation avulla.
  

Carunan tiedote