Puolustusvoimat uudistaa taktista tiedonsiirtoverkkoaan

24.2.2016

Kainuun prikaatissa koekäytössä oleva M18-johtamisjärjestelmä on tarkoitus jalkauttaa lähivuosina kaikkiin joukkoihin. Tiedonsiirtoverkko liittää taisteluosaston joukot toisiinsa joko radioiden tai kuitu- ja kuparikaapeleiden välityksellä.

M18-johtamisjärjestelmän käyttäjät liittyvät verkon puhe-, tilannekuva- ja sanomapalveluihin joko johtamispaikoilta tai liikkuvina tilaajina radion ja päätelaitteen (PC) avulla viestiasemien tukiasemaradioiden kautta.

Kenttäpuhelin. Kuva Bittium

IP-pohjaisen tiedonsiirtoverkon ytimen muodostavat taktinen reititin sekä kenttäolosuhteisiin kehitetyt, ohjelmistopohjaiset radioyksiköt.

Taktisen tiedonsiirron langattoman runkoverkon ohjaus toteutetaan oululaisen Bittium Oyj:n kehittämällä Tactical Wireless IP Network -ohjelmistoradiojärjestelmällä. Järjestelmä tarjoaa laajakaistaisen IP-yhteyden joukkojen mukana liikkuviin viestiasemiin.

Järjestelmän ydin on taktinen reititin, jolla voidaan muodostaa joustavasti sekä langallisia että langattomia tiedonsiirtoyhteyksiä. Kaikki järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin. Järjestelmän käyttöönotto on nopeaa automaattisten toimintojen ansiosta.


M18 – kehittyvä johtamisjärjestelmä

Bittium Tactical Wireless IP Network