Visman omistaja vaihtui

29.5.2006

Kansainvälinen pääomasijoittaja, Hg Capital, on ostanut yli 90 % Visman osakekannasta. Hg Capital on investoinut eri sektorilla toimiviin yrityksiin yli 2,5 miljardia euroa ja omistaa aiemmin mm. Visman kaltaisia ohjelmistotaloja Pohjois-Euroopassa.

Visman mukaan omistajanvaihdoksen myötä yhtiön strategia säilyy muuttumattomana. Tuotteet ja palvelut kehitetään jatkossakin kotimarkkinoilla eli Pohjoismaissa. Kesän aikana Visma vedetään pois Oslon pörssistä.

Visma on Pohjoismaiden johtava ohjelmisto- ja ulkoistuspalveluiden toimittaja. Sen liikevaihto vuonna 2005 oli 238 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on lähestulkoon 2 500 työntekijää. Vismalla on Pohjoismaissa yli 210 000 yritystä asiakkaina.

Suomessa Vismalla on kaksi tytäryhtiötä, ulkoistettujen talous- ja palkkahallinnon palveluiden toimittaja Oy Visma Services Infocon Ab sekä ERP- ja CRM-järjestelmiä toimittava Visma Software Oyj. Visman tytäryhtiöiden palveluksessa on Suomessa noin 300 henkeä, ja yrityksiä on asiakkaina lähes 14 000. Lisäksi Visma Softwarella on Suomessa maanlaajuinen 70 yrityksen jälleenmyyjäverkosto.