Timo Vesala Helkama Bican toimitusjohtajaksi

1.9.2006

Diplomi-insinööri, MBA Timo Vesala on elokuun alusta alkaen nimitetty Helkama Bica Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. 48-vuotias Vesala on toiminut yrityksen palveluksessa 24 vuotta erilaisissa tehtävissä, viimeksi varatoimitusjohtajana.

Aiempi toimitusjohtaja, tekniikan lisensiaatti, MBA Markku Hämäläinen, jatkaa yrityksen palveluksessa erityistehtävissä nimikkeellä Senior Adviser. 50-vuotias Hämäläinen on ollut yrityksen palveluksessa 26 vuotta, josta viimeisimmät 9 vuotta toimitusjohtajana.

Samassa yhteydessä Helkama Velox Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Pohjonen nimitettiin hoitamaan myös Helkama Bica -konsernin uuden vakanssin, talousjohtajan, tehtäviä.

Helkama Bica valmistaa laiva- sekä teollisuus- ja kiinteistökaapeleita Hangon, Kaarinan ja Shanghain tehtailla. Yrityksen liikevaihto on 27 miljoonaa euroa, josta viennin osuus on yli 70 %. Vientiä on yli 40 maahan. Lähialueiden lisäksi Helkaman kaapeleita viedään mm. Kiinaan, Koreaan, Japaniin, Singaporeen ja Australiaan. Henkilöstöä on 150.