Tekniikan alan opintojen hakijamäärät kasvoivat

3.4.2018

Korkeakoulujen maaliskuun lopussa päättyneeseen yhteishakuun osallistui 153 000 hakijaa. Aloituspaikkoja on tarjolla 49 700, joista vähän yli puolet on ammattikorkeakouluissa.

Tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakouluopintoihin haki tänä keväänä 42 518 hakijaa, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna, jolloin hakijoita oli 22 980. Yliopistojen teknillistieteellisiin koulutusohjelmaan haki 9 704 henkilöä, 1 300 enemmän kuin vuosi sitten.

Aalto-yliopiston tekniikan ala houkutteli yli 12 % enemmän ensisijaisia hakijoita kuin viime vuonna. Espoossa kiinnostusta lisäsi eniten bioinformaatioteknologian opiskelu. Tampereen teknillisen yliopiston diplomi-insinöörin ja arkkitehtuurin hakukohteisiin haki yhteensä 4 788 hakijaa, 15 % enemmän kuin vuosi sitten.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston hakijamäärä nousi 11,5 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Tekniikan alalla Lappeenrannassa suosiotaan kasvatti eniten sähkötekniikan koulutusohjelma, jossa hakijoiden määrä kasvoi 59,9 prosenttia.

Tekniikan alan hakijamäärät nousivat hieman myös Oulun yliopistossa, mutta Vaasassa yliopiston energia- ja informaatiotekniikan koulutusohjelman hakijamäärä laski hieman viime vuodesta.

Osa diplomi-insinöörikoulutukseen hakeneista valitaan perinteisesti suoraan alkupisteiden perusteella ja he saavat tiedon valinnastaan ennen toukokuussa muille pidettäviä valintakokeita. Valintakokeet järjestetään 29. - 30.5.2018. Valintojen tulokset julkistetaan viimeistään 28.6.2018.


Aalto-yliopiston tiedote

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiedote

Tampereen teknillisen yliopiston tiedote