Sähköasentajasta hissiasentajaksi?

4.9.2018

KONE hakee Hyvinkäällä tammikuussa 2019 alkavaan kaksivuotiseen hissitekniikan oppisopimuskoulutukseen innostuneita ja motivoituneita sähköalan osaajia eri puolilta Suomea.

KONEen Teollisuusoppilaitoksen hissitekniikan oppisopimuskoulutus on suunnattu opiskelijoille, joilla on pohjakoulutuksena ammattioppilaitoksen sähköalan tutkinto. Kaksivuotisen koulutusohjelman painotus on käytännönläheinen: yli 70 % koulutuksesta tehdään käytännön työharjoitteluna KONEen ammattilaisten johdolla asennus- ja kunnossapitokohteissa eri puolilla Suomea. Opiskelijat saavat valmistuessaan koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon hissiasennuksen osaamisalalta.

Teollisuusoppilaitoksen rehtori Seppo Mattlarin mukaan erityisesti jyväskyläläisillä, kuopiolaisilla, lappeenrantalaisilla ja turkulaisilla sähköalan perustutkinnon suorittaneilla henkilöillä olisi nyt hyvät mahdollisuudet päästä uudelle uralle KONEen hissiasentajien palkallisen koulutuksen kautta.

– Meillä on varsin hyvä ikärakenne vuosittain valmistuvien uusien asentajien ansiosta, mutta näillä alueilla aika moni asentaja on siirtymässä eläkkeelle tulevina vuosina ja asentajia on siirtynyt myös talon sisällä suunnittelupuolelle ja esimiestehtäviin, Mattlar kertoo.

Myös pääkaupunkiseudulla on jatkuvasti tarvetta uusille hissialan ammattilaisille.

Vuonna 1951 perustettu KONEen Teollisuusoppilaitos Hyvinkäällä on Opetushallituksen valvonnan alainen ammatillinen erikoisoppilaitos. Teollisuusoppilaitoksesta on vuosikymmenien aikana valmistunut tuhansia hissialan ammattilaisia, joista suurin osa on tehnyt pitkän uran KONEen palveluksessa eri tehtävissä. Teollisuusoppilaitoksen kouluttamia asentajia työskentelee myös yhtiön ulkomaan toiminnoissa erilaisissa asennus- ja kunnossapitotehtävissä.

Haku seuraavaan, ensi vuoden alussa käynnistyvään hissiasentajien kaksivuotiseen koulutukseen on avoinna 30.9.2018 saakka. Lisätietoja Koneen sivuilla.