Opiskelijoiden projektit esillä Mekatroniikan sirkuksessa

5.4.2018

Taikuri

Opiskelijoiden taidonnäytteet pääsivät esille vuosittain järjestettävässä Mekatroniikan sirkuksessa.  Tapahtumassa oli otettu huomioon kaikki mekatroniikasta kiinnostuneet niin yläkoulusta alan ammattilaisiin.

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella järjestettiin mekatroniikan kurssien projektitöiden lopetusnäytös 5.4.2018. Esimerkiksi lähikoulujen oppilaille suunnatun tapahtuman teemana oli teollinen internet, ja aamun luennot pureutuivatkin alan viimeaikaisempiin innovaatioihin, kuten älykampuksiin ja tulevaisuuden älykaupunkeihin.

Maximilian Siebert ja Samu Sorvari

Iltapäivällä mekatroniikkasirkuksessa oli esillä opiskelijoiden mekatroniikan kursseilla tekemiä töitä. Töitä yhdisti esineiden internet ja esillä oli esimerkiksi automaattinen sairaalasänky, joka mittaa sänkyyn asennetuilla antureilla potilaan sykettä silloin, kun sensorien asettaminen ei muuten ole mahdollista. Maximilian Siebert ja Samu Sorvari (kuvassa vasemmalla) esittelivät automaattisen sairaalasängyn ominaisuuksia.

Konetekniikan opiskelijat Timo Mauranen, Timo Birnkraut ja Benjamin Nikolav olivat mukana rakentamassa automatisoitua peltorobottia, joka osallistuu kesällä Saksan kansainvälisillä maatalousmessuilla järjestettävään kilpailuun.

- Mielenkiintoisinta kurssilla on ollut päästä kehittämään kursseilla opittuja perusteita esimerkiksi ohjelmoinnista yhä syvällisemmäksi. On ollut mielenkiintoista työskennellä oikean projektin parissa ja nähdä lopputulos Mauranen ja Birnkraut kertovat.

Lauri Kourula, Teemu Penttala ja Aleksi MiettinenLauri Kourula, Teemu Penttala ja Aleksi Miettinen esittelivät nosturirobottia.


Konetekniikan opiskelija Aleksi Miettinen esitteli ryhmänsä tekemää robottia, joka kahden kameran avulla pystyy automaattisesti tarkistaa nostimen osien kuntoa. Tarkoituksena on, että robotti pystyy ilman ihmistä käymään nosturin osat läpi ja ilmoittaa, jos joku osa tarvitsee huoltoa.

- Mielenkiintoisinta projektia tehdessä on ollut se, että se on ollut niin monipuolinen. On päässyt tekemään koodia, mekaniikkaa, kuvan- ja videonkäsittelyä ja sähköhommia. Aleksi kertoo.

Mekatroniikan opiskelijat Toni Niinivirta ja Aleksi Heikkinen esittelivät laboratiotestilaitetta, jolla tutkitaan hyraulisen pulsaation vaikutusta veden poistamiseen nanoselluloosasta.

- Valitsimme työn, koska se vaikutti haastavalta, mutta toteutettavissa olevalta. Aihe oli mielestämme ajankohtainen ja mielenkiintoinen. Hienointa on ollut saada itse suunnittelema laite oikeasti valmiiksi ja toimimaan.


Lisätietoja tapahtumasta ja tapahtumassa esitellyistä töistä