Opiskelijat löysivät joukolla Jyväskylän sähkömessuille

15.2.2018

Jyväskylän Paviljongissa 7. - 9.2.2018 järjestetyillä Sähkö-, tele-, valo- ja AV 2018 -messuilla vieraili erityisesti ammattiin opiskelevia nuoria, mutta myös ammattikorkeakouluopiskelijat löysivät tiensä osastoille.

Jyväskylän messuilla alan opiskelijoille oli suunniteltu oma messupolku, jonka varrella yritysten opiskelijakummit olivat valmiina isompienkin opiskelijaryhmien vastaanottoon. Osa yrityksistä oli järjestänyt osastoilleen myös erilaisia rastitehtäviä.

Tuotteiden esittelyn lisäksi monilla osastoilla mainostettiin myös yritysten kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMKissa sähkö- ja automaatiotekniikkaa kolmatta vuotta opiskeleva Joonas Taimi kertoi keskustelleensa messuilla mahdollisista kesätöistä useiden potentiaalisilta vaikuttavien työnantajien kanssa.

– Sähkösuunnittelu kiinnostaisi erityisesti, mielellään Satakunnan seudulla, Taimi kertoi.

Aleksi Riihimäki ja Markku Eskola

Tampereen ammattikorkeakoulussa sähköistä talotekniikka neljättä vuotta opiskelevat Aleksi Riihimäki ja Markku Eskola esittelivät TAMKin ”monipuolisia, eri alojen väliseen yhteistyöhön panostavia” opiskelumahdollisuuksia koulun omalla osastolla, mutta aika riitti myös messuihin tutustumiseen.

– Järjestelmien älyn lisääntymisen ja ohjausjärjestelmien kehittymisen huomaa selvästi varsinkin valaistuspuolella, he tuumasivat.

TAMKin osastolla vierailleista nuorista Riihimäelle ja Eskolalle jäi erityisesti mieleen sekä lukiota että ammattikoulua käyvien nuorten määrä.

– Meidän uusista opiskelijoista tosi monilla on nykyisin kaksois- tai yhdistelmätutkinto. Pelkästään lukion käyneitä on nykyisin selvä vähemmistö, Riihimäki ja Eskola kertoivat.

Messuilla vieraili kolmen päivän aikana yhteensä 14 147 alan ammattilaista ja opiskelijaa. Seuraavan kerran Sähkömessut järjestetään jälleen 5.–7. helmikuuta 2020.

   

Sähköalan uutinen: Jyväskylän messuilla vieraili yli 14 000 kävijää