TATEHackin voittajaksi idea suunnitelmamuutosten hallinnasta

15.10.2018

Assemblin, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU, Metropolia ja Caverion toteuttivat yhteishankkeena TATEHackin, jossa opiskelijat ideoivat uusia digitaalisia ratkaisuja taloteknisen urakoinnin eri vaiheisiin. Parhaimmaksi palkittiin idea suunnitelmamuutosten hallinnasta lvi- ja talotekniikkaprojekteissa.Teemu Lius (vas.), Aleksei Diatlov, Lauri Heikkinen, Tero Hailikari ja Anna Äijö.TATEHackin voittajiksi valikoituivat Teemu Lius, Aleksei Diatlov, ja Anna Äijö työllään, joka auttaa suunnitelmamuutosten hallinnassa lvi- ja talotekniikan asennusprojekteissa.

Hackathonissa Metropolian talotekniikan, rakennustekniikan sekä IT- ja viestintätekniikan opiskelijoista koostuvat ryhmät ideoivat ratkaisuja LVI-huoltopalvelujen kehittämisen, asennusprojektien aikaisten suunnitelmamuutosten ja lisätöiden hallinnan sekä putkiremontin aikaisen asukasviestinnän haasteisiin. Kisan voittivat Aleksei Diatlov, Teemu Lius ja Anna Äijö, ideallaan, joka auttaa suunnitelmamuutosten hallinnassa lvi- ja talotekniikan asennusprojektien kaikissa vaiheissa.

LVI-TU:n, Assemblin ja Caverionin asiantuntijoista koostuva raati arvosti voittajatyössä sen innovatiivisuutta sekä siihen sisältyneitä uusia oivalluksia. Työn ytimessä oli sovellus, joka kokoaa kaikki rakennushankkeen osapuolet yhden järjestelmän piiriin ja saa muutosten tilan näkymään kaikilla reaaliajassa.

Hackatonin aikana opiskelijat kokoontuivat kolme kertaa ideoimaan ratkaisuja annettuihin ongelmiin ja jokaisella opiskelijaryhmällä oli työelämää edustava mentori. TATEHackiin osallistuneet opiskelijat voivat jatkaa töidensä jalostamista yritysten kanssa.