Harjoittelijan paikalta vakkariduuniin

18.12.2017

Rakennus- ja talotekniikka-alalla on koko ajan jatkuva tarve ammattitaitoisille työntekijöille. Yksi toimiva ratkaisu työntekijäpulaan on löytää innostuneita nuoria harjoittelujakson ja opinnäytetyön kautta.

Assemblinilla on harjoittelijoita vuosittain kymmeniä, joista osa jää vakituiseen työhön harjoittelujakson jälkeen. Yritys on työllistänyt harjoittelijoiden lisäksi opinnäytetyöntekijöitä. Eetu-Veikko Nisula päätyi työskentelemään yritykseen insinöörityön ohella. Hän aloitti osa-aikaisena työntekijänä vuoden 2016 lopulla, ja syksystä 2017 alkaen hän on työskennellyt automaatioyksikössä projekti-insinöörinä.

– Sain viime vuonna marras-joulukuun taitteessa mielenkiintoisen aiheen insinöörityölleni yritykseltä. Olin osa-aikaisena töissä insinöörityön kokoamisen ohella, mutta nyt kirjoittamisen ikeestä vapauduttuani minut löytää täältä toimistolta päivittäin. Ajan myötä työnkuvani on monipuolistunut kielien jonkinlaisesta kehityksestä: yksipuolinen toteutuskuvarumba on parhaillaan laajentumassa ohjelmoinnin piiriin, mistä saa rintansa röyhistelyn lisäksi nostaa hattua auliisti opastaville työkavereille. Täällä on joitakin todellisia alansa virtuooseja, jotka eivät turhaudu, vaikka keltanokka kyselee ymmärtämättömyyttään. Siitä kannattaa pitää kiinni, Nisula kertoi.


Nuorilta uusia ideoita ja innostuneisuutta

Projektipäällikkö Tapani Siltanen saapui aikoinaan kesäharjoittelijana automaatiopuolelle. Tänä vuonna Siltaselle on kertynyt työvuosia Assemblinilla jo 15 vuotta.

– Olen päässyt etenemään yrityksessämme harjoittelijasta rakennusautomaatiourakoinnin projektipäälliköksi. Tällä hetkellä työtehtäviini kuuluu toteutussuunnittelua, ohjelmointia, projektinhoito- ja esimiestehtäviä Siltanen kertoi.

Siltanen on työskennellyt yrityksessä työvuosiensa varrella monissa projekteissa projektinhoito- ja suunnittelijatehtävissä kuten esimerkiksi Veikkauksen pääkonttorissa, eduskuntatalossa ja Salmisaaren oikeustalossa.

Talousjohtaja Magnus Eriksson on sitä mieltä, että nuoria työllistämällä yritys saa osaamista, innostuneisuutta ja uusia hyviä ideoita.

– Nuoret näkevät monet asiat tuoreilla silmillä, ja he ovat täynnä energiaa ja ideoita. Antamalla lisähaasteita pikkuhiljaa yksilön oman tason ja halun mukaisesti kehitämme samalla sekä alaa, että omaa työympäristöämme, Eriksson totesi.


Assemblinin tiedote