Talotekniikan insinöörejä on koulutettu Tampereella jo 20 vuotta

26.3.2018

Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK on kouluttanut talotekniikan insinöörejä jo 20 vuoden ajan. Tuona aikana työelämään on valmistunut Tampereella yli 600 sähköisen talotekniikan ja LVI-talotekniikan insinööriä.

Talotekniikan koulutus käynnistyi Tampereen ammattikorkeakoulu TAMKissa vuonna 1997, kun kiinteistöjen sähköjärjestelmiin keskittynyt sähköisen talotekniikan insinöörikoulutus aloitettiin. LVI-talotekniikan koulutuksen ensimmäiset opiskelijat alkoivat opiskella TAMKissa vuonna 2009.

Koulutuksen 20-vuotista taivalta juhlittiin TATE 20 vuotta -seminaarissa 13.2. oppilaitoksen omissa tiloissa. Seminaarin juhlapuheen piti TAMKin talotekniikan koulutuspäällikkö Pirkko Harsia.

– Talotekniikan insinööri on optimaalisten olosuhteiden asiantuntija. Hän osaa suunnitella ja kehittää kiinteistöjä terveellisiksi ja toimiviksi. Taloteknisillä älykkäillä ratkaisuilla voimme tehdä rakennetusta ympäristöstämme monin tavoin paremman: tehostaa rakennusten energiankäyttöä, lisätä turvallisuutta, käyttömukavuutta ja viihtyisyyttä. Talotekniikka on olennainen osa sujuvaa arkea, vaikkakin monesti piilossa ja huomaamaton – vasta sen puuttuminen huomataan, Harsia tunnelmoi.

Vuosittain Tampereella aloittaa noin 70 uutta opiskelijaa nelivuotiset opintonsa joko sähköisessä tai LVI-talotekniikassa.