Yläkoululaiset tutustuivat tekniikkaan insinöörien johdolla

29.11.2017

Oppilaat tutustuivat myös virtuaalimaailmaan ohjelmistosuunnittelija Nina Korjuksen johdolla

Mikkelin Urheilupuiston koulun oppilaat vierailivat Rejlers Finland Oy:ssä. Tilaisuus oli osa My Tech-ohjelmaa ja sen teemana oli tulevaisuuden elinympäristö ja terveysteknologia.

Mikkeliläisille 9. luokan monialaisen oppimisprojektin oppilaille järjestetiin tutustumistilaisuus. Rejlers Finlandin toimialajohtaja Tero Vuonos haluaa kannustaa nuoria valitsemaan tekniikan alan ammatteja.

– Jo nyt ja myös tulevaisuudessa tarvitsemme paljon osaajia moniin tehtäviin, jotka yhdistävät perinteistä toimialaosaamista, kuten mekaanista suunnittelua ja digitalisaatiota. Insinööri voi olla paitsi suunnittelija, myös Drone-pilotti tai virtuaalitehtaan kunnossapitäjä, Vuonos kertoi.

Urheilupuiston koulun opettaja Antti Askisen mukaan oppilaat olivat tyytyväisiä tilaisuuden antiin.

– Yrityskäynti, samoin koko projekti, onnistui mielestäni hyvin. Oppilaat näkivät ja kuulivat, millaista työtä teknologian parissa tehdään ja pääsivät tutustumaan teknologia-alan ammattilaisiin sekä nykyaikaisiin laitteisiin. Lisäksi tällainen vierailu tukee hyvin uuden opetussuunnitelman tavoitteita ja tuo kaivattua vaihtelua koulun arkeen, Urheilupuiston koulun opettaja Antti Askinen summasi.

Tilaisuus järjestettiin osana MyTech-ohjelmaa, jonka toteuttaa Teknologiateollisuus ry yhdessä jäsenyritystensä sekä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa eri puolilla Suomea. Valtakunnallinen MyTech-ohjelma tarjoaa tukea ja kolme vaihtoehtoista teemaa ilmiölähtöisille oppimisprojekteille yläkouluissa ja lukioissa.


Lisätietoja My Tech-ohjelmasta