Sähköasentaja korjaa, huoltaa ja asentaa

Sähköasentajana sinulla on mahdollisuus sijoittua hyvin monenlaisiin työtehtäviin. Voit työskennellä toisen leivissä tai perustaa oman yrityksen. Voit hankkia selkeän päivätyön, joustavamman työajan oma mielesi mukaan tai voit lähteä ulkomaille töihin ja saada kansainvälistä kokemusta. Oikeastaan pallo on sinulla itselläsi.

Hyvin motivoituneena suoritettu ammatillinen perustutkinto tuo valinnanvaraa. Sähköalan perustutkinnosta ja sähköturvallisuusmääräysten osaamisesta tulee olemaan hyötyä aina, vaikka vanhempana haluaisitkin töihin aivan muille aloille. Tuskin kuitenkaan haluat, sillä sähköalan laajassa tehtäväkentässä riittää monenlaisia haasteita eteenpäin pyrkivälle ihmiselle.

Sähköasenatajana työtehtäviäsi voivat olla erilaiset sähkö-, tele- ja LVI-järjestelmien asennukset ja huoltotyöt, ilmajohto- ja kaapelityöt sekä sähkökoneiden ja tuotantolaitteiden korjaus- ja huoltotyöt.

 
"Sähköala työllistää kokonaisuudessaan yli 100 000 henkeä sähköasennus- ja urakointiliikkeissä, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa, energiateollisuudessa sekä teollisuuden muilla toimialoilla."
- Ammattinetti

Sähköasentajien työ on monipuolista.

Yhteishaku

Sähköasentajan koulutukseen haetaan yhteishaussa maaliskuussa. Ammattikoulujen koulutustarjonta sekä sähköinen hakulomake löytyvät osoitteesta Opintopolku.fi.

Koulutuksiin saatetaan järjestää myös pääsy- tai soveltuvuuskokeita, joihin kutsutaan kirjeitse hakuajan jälkeen. Kokeet järjestetään pääosin toukokuun aikana ja tiedon hyväksymisestä saa kesä-heinäkuussa.

opintopolku-logo_300.jpg


Vantaan ammattiopisto Varian esittelyvideo Youtubessa.