Sähköasentaja korjaa, huoltaa ja asentaa

Sähköasentaja työssään kuva Tuomas SaulialaSähköasentajan työ

Sähköasentajana sinulla on mahdollisuus sijoittua hyvin monenlaisiin työtehtäviin. Voit työskennellä toisen leivissä tai perustaa oman yrityksen. Voit hankkia selkeän päivätyön, joustavamman työajan oma mielesi mukaan tai voit lähteä ulkomaille töihin ja saada kansainvälistä kokemusta. Oikeastaan pallo on sinulla itselläsi.

Hyvin motivoituneena suoritettu ammatillinen perustutkinto tuo valinnanvaraa.

Sähköasenatajana työtehtäviäsi voivat olla erilaiset sähkö-, tele- ja LVI-järjestelmien asennukset ja huoltotyöt, ilmajohto- ja kaapelityöt sekä sähkökoneiden ja tuotantolaitteiden korjaus- ja huoltotyöt.

"Sähköala työllistää kokonaisuudessaan yli 100 000 henkeä sähköasennus- ja urakointiliikkeissä, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa, energiateollisuudessa sekä teollisuuden muilla toimialoilla." - Ammattinetti

Sähköasentajien työ on monipuolista.

Miten tekninen kehitys vaikuttaa työhön?

Sähköasentajan tehtävänkuva muuttuu kaiken aikaa: laitteita pyörittävän voimavirran asentamisesta on painopiste siirtynyt monenlaisten tiedonsiirto- ja ohjausjärjestelmien asentamiseen. Digitaalisten laitteiden ja -ohjausten käyttö vaatii asentajilta näppäryyttä tietokoneen, mittalaitteiden ja työvälineiden käytössä.

Sähköalan perustutkinnosta ja sähköturvallisuusmääräysten osaamisesta tulee olemaan hyötyä aina, vaikka vanhempana haluaisitkin töihin aivan muille aloille. Tuskin kuitenkaan haluat, sillä sähköalan laajassa tehtäväkentässä riittää monenlaisia haasteita eteenpäin pyrkivälle ihmiselle.

  

Vantaan ammattiopisto Varian esittelyvideo Youtubessa.