Kesän kuviot

4.6.2018

Kiia ja IlmariMe vastataan Ilmarin kanssa kesällä esimerkiksi Sähköalan nettisivuista ja sosiaalisesta mediasta.

Kesä on ihmisen parasta aikaa. Suomen väkiluku yllättää, kun ihmiset uskaltautuvat ulos, luonto löytää vuodesta toiseen uuden elämän -siitepölyallergikkojen kustannuksella tosin, ja valoisat aamut tekevät heräämisestä asteen verran helpompia. Lapsena kesät tarkoittivat oikeasti lomailua, mutta opiskelijana kesät ovat saaneet aivan uuden merkityksen kesätöiden merkeissä. Opiskelijalle työt ovat perinteisesti lomaa koulusta ja koulu on lomaa töistä, joten olo on mitä innostunein ja levännein. Työt Sähköinfolla ovatkin alkaneet vihdoin täydellä teholla ja viimeisetkin tentit ovat menestyksellä jääneet taakse.

Tähän mennessä olen päässyt Sähköinfolla tekemään todella monipuolisesti hommia aina lehtijutuista sosiaalisen median suunnitteluun. Mielenkiintoisinta on ollut päästä jututtamaan asiantuntijoita ja näkemään läpileikkausta koko alasta. Uskon, että koulu tulee syksyllä tuntumaan mielekkäämmältä, kun on nähnyt mitä kaikkea sähköalalla voi tehdä. Olen päässyt pyörimään erilaisissa tapahtumissa ja mikä tärkeintä: syömään aivan uskomattoman hyviä ilmaisia lounaita.

Kesällä töitä kanssani tekee Ilmari Kasvi, joka on minulle jo aikaisemmin tuttu koulusta. Toisin kuin minulla, Ilmarilla on kokemusta lehtien tekemisestä, sillä hän on kiltalehtemme Sössön päätoimittaja. Ilmari on vaihtelevalaatuisten puujalkavitsien timanttinen asiantuntija, joten kesästä tulee varmasti viihdyttävä.

Kesäksi meillä riittää puuhaa, sillä lehtijuttujen lisäksi varsinainen päätyömme on pudottautua koulutustamme vastaavaan tekniikan maailmaan ja kehittää Sähköinfon uusia verkkokursseja syöttämällä talon vanhempien asiantuntijoiden materiaaleja julkaisualustaan. Pääsemme ilmeisesti jopa oikeasti rasittamaan aivojamme, sillä verkkokurssien ohella päivitämme myös Febdok-kaapelimitoitusohjelman ja saamme tutustua tarkemmin taustalla olevaan tekniikkaan ja kaapeleiden mitoituksen laskentaan. Tämän lisäksi aiomme perustaa Sähköinfolle Instagram-tilin ja päivittää Facebook-sivustoa. Pysy siis kuulolla, sillä kesän aikana on luvassa paljon kaikkea uutta!


Kiia