Viineistä sähköön

9.5.2018

maisemarajattu1.jpgOtaniemi on kaunis (kesä)ajanviettopaikka.

Olen uusi Sähköalan opiskelijabloggaaja ja kesätyöntekijä. Elän tällä hetkellä vapaata, mutta toisinaan jopa vastuullista opiskelijaelämää Otaniemen perukoilla. Joskus uskallaudun ulos Ota-onnelasta ja yksi lukuisista intohimoistani on matkustaminen. Innostun helposti kaikesta urheilusta ja oikeiden töiden lisäksi olen innokas järjestöaktiivi.

Opiskelen toista vuotta elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa (EST) Aalto yliopistossa sivuaineenani tuotekehitys. Lukiossa olin kohtuullisen hyvä melkein kaikissa aineissa ja monien muiden tavoin ensisijainen hakutoiveeni oli vuodesta toiseen lääkis. Hakujen lähestyttyä aloin kuitenkin tutkimaan tarkemmin, mitä kaikkea matikan ja fysiikan osaamisella olisi mahdollista opiskella ja mahdollisuuksien kirjo pisti suunnitelmani kokonaan uusiksi. Törmäsin nykyiseen alaani puolivahingossa ja päädyin hakemaan, sillä sähkö oli lukiossa mielenkiintoista ja se on alana mielettömän laaja.

kukka.jpg

Tieni EST:lle ei missään nimessä ollut suoraviivainen, sillä heti lukion jälkeen ajoin Itävaltaan ja opiskelin viiniliiketaloutta. Hyppäys viineistä sähköön vaikuttaa hyvin radikaalilta, mutta kuilu ei lopulta ole niin syvä, sillä sähköä on kaikkialla, jopa viinitiloilla. Sähkössä siisteintä on se, että niin kauan, kun yhteiskuntamme toiminta perustuu sähköön, kehitettävää riittää.

Opinnot ovat tempaisseet minut mukaansa, mutta suurin yllätys opintojen alussa oli se, ettei yliopistoelämä todellakaan tarkoita pelkästään integraalien vääntämistä. Yritänkin raottaa teksteissäni verhoa opiskelijamaailmaan mahdollisimman monipuolisesti.

Kuluva kuukausi on ollut äärimmäisen kiireinen, sillä teekkareiden jouluakin, ellei jopa elämääkin, suurempi juhla: Wappu, on saatu päätökseen. Paluu arkeen on pitkän juhlimisen jälkeen tuntunut älyttömän hyvältä ja odotan hyvin fiiliksin tulevaa kesääni töissä Sähköinfolla.


Kiia