Kesä kuluu Sähköinfon kirjavissa hommissa

9.6.2014

Sähköteekkari Tampereella Alstomin tehtaalla tutustumassa muun muassa valtavien käämien rakentamiseen (Kuva Mikko Arvinen)Kesä on vihdoin virallisesti avattu ja kouluhommat voi taas unohtaa pariksi kuukaudeksi. Viimeiset tentit suoritettiin toukokuun lopulla. Kyseessä olivat C-ohjelmoinnin sekä tuotantotalouden kurssi.

C-ohjelmoinnin kurssin tentissä kävi hieman hassusti, sillä noin puolentoista tunnin tenttimisen jälkeen pärähti palohälytys päälle. Tantin valvojat ilmoittivat, että ei tässä muu auta, kuin poistua rakennuksesta. Kyseessä oli väärä hälytys, mutta tenttiä ei luonnollisestikaan voitu jatkaa, koska kaikki tenttiin osallistujat olivat kerenneet keskustella tentistä evakuointipaikalla.

Kyseessä oli vuoden viimeinen tentti. Hieman sitten sapetti, kun joutui osallistumaan uusintaan viikonkuluttua, vaikka oli henkisesti jo valmistautunut kesäloman alkuun. Kaiken lisäksi ensimmäinen tentti oli mielestäni helpompi, kuin uusinta.

Kesälomalle on viimein kuitenkin päästy. Tai oikeastaan kesäloma tarkoittaa töitä Sähköinfolla, mutta koulun ollessa tauolla, työntekokin tuntuu mukavalta vaihtelulta — melkein kuin lomalta. Työtehtävät ovat jatkuneet yhtä monipuolisina kuin aiemminkin. Tokihan teekkareille on kesäksi keksitty hieman tylsempiäkin hommia, kuten tietokantojen päivitystä, mutta toisaalta pääsemme myös mielenkiintoisille vierailuille sekä tapahtumiin, joihin ei luultavasti muuten kutsua tulisi.

Tänä kesänä olen muun muassa käynyt luovuttamassa stipendin hyvästä opinnäytetyöstä, käynyt Alstomin tehtaalla ihmettelemässä valtavien kondensaattoreiden ja käämien valmistusta, esiintynyt sähkömiehenä Tilaajavastuun mainoskuvauksissa. Saa nähdä mitä kaikkea sitä kesä vielä töiden kannalta tuo mukanaan.

Varsinaista pidempää lomaa en ajatellut tänä kesänä pitää, mutta joitakin reissuja on kuitenkin jo tiedossa. Suunnitelmissa on ainakin lähteä Suomen sekä Norjan Lappiin kalaan ja totta kai myös perinteinen Ruisrock reissu kuuluu kesän ohjelmaan.