Täyttä kaasua kevättä kohti

10.1.2014

Aikaa on taas hurahtanut ja toinen periodi, joulu ja uusi vuosi ovat muistoja vain. Syyslukukauden loppu oli osaltani aika kiireinen koulun ja töiden parissa ja joululomaa edeltävä tenttisuma aiheutti jonkin verran päänvaivaa.

Elektroniikka I:n ja Staattisen kenttäteorian tenttiin lähdin sellaisella itseluottamuksella, että olin jo merkannut uusinta päivämäärät kalenteriini. Odotukset eivät siis olleet katossa, mutta kuinkas kävikään! Elektroniikka luovittiin läpi kohtalaisen kunniakkaasti ja kenttäteorian toisesta välikokeesta sain täydet pisteet. Fiilis oli aika hyvä, kun kaikki muutkin kurssit ja tentit menivät läpi (Paitsi tuotantotalouden tulokset eivät vieläkään ole tulleet).

Pääsin siis lähtemään joululomalle hyvissä tunnelmissa, eikä tarvinnut miettiä tammikuun uusintoja. Loman aikana tuli tehtyä töitä ja myös lomailtua. Uutena vuotena yritin lähteä hakemaan piristystä etelän mustaan talveen Tahkolta, mutta ei se pakkasukko sielläkään ollut vielä vieraillut. Lähtiessä matkaan rinteet eivät olleet vielä auki, joten sukset jäivät kellarikomeroon ja vietin Tahkolla vain uudenvuoden yön. Kaiken lisäksi onnistin tulemaan kipeäksi uuden vuoden riennoissa, joten reissu ei ollut aivan täysin onnistunut.

Ennen loman alkua ajattelin, että voisin käydä korottamassa joitakin välikokeita, jotta saisin hivutettua keskiarvoani hieman katu uskottavammaksi. Montaa pistettä se ei vaatisi välikokeiden uusinnasta, mutta yllättäen näin loman loputtua laiskuus on iskenyt ja en olekaan ihan varma jaksanko lukea uusintoihin pelkästään kosmeettisista syistä.

Loman päätteeksi, jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan, aloin painia kurssivalintojeni kanssa koulun alkua edeltävänä iltana. Viimehetken panikoinnista huolimatta sain kurssit valittua ihan järkevästi ja siinä samalla lupasin itselleni, että seuraavat valinnat hoidan hyvissä ajoin ja huolella.

Keväällä tiedossa on ainakin C-ohjelmointia, kvanttifysiikkaa, lisää tuotantotaloutta, kenttäteorian jatkokurssi sekä valaistustekniikkaa ja sähköturvallisuutta.