Kevät otetaan vähän kevyemmin

4.4.2014

Lukukausi alkaa pikkuhiljaa olemaan voiton puolella. Kevät on ollut opiskelujeni suhteen huomattavasti kevyempi kuin syksy, minkä takia aikaa on jäänyt opiskelujen ja töiden lisäksi tavallista enemmän reissuille ja vapaa-ajalle.

Vaikka kursseja ei tällä hetkellä olekaan meneillään kovin montaa, olen saanut aikaa palamaan melko tehokkaasti muun muassa C-koodin tehtävien parissa. Välillä joutuu hakkaamaan useamman tunnin päätä näyttöpäätteeseen ennen kuin koodi toimii. Eli ihan pelkkää kevätauringon paistattelua eivät nämä pari periodia ole kuitenkaan olleet.

Viime kuussa olen kuitenkin ehtinyt käydä tutustumassa opiskelijakulttuuriin ympäri Suomea. Ensimmäinen kohteeni oli Jyväskylässä, missä kävin tutustumassa kaupungin poikkitieteelliseen toimintaan vanhan lukiokaverini johdatuksella. Seuraavana määränpäänä oli Vaasa, joka tunnetaan yleisesti myös Suomen aurinkoisimpana kaupunkina. Molempien vierailujen perusteella voi todeta elämää olevan Otaniemen ulkopuolellakin.

Kaiken tämän verkostoitumisen jälkeen lähdin vielä viikoksi rauhoittumaan Ruotsiin. Etelän surkean talven takia oli lähdettävä Åreen saakka lumen perässä. Ruotsissa aurinko paistoi ja lämmitti. Ainoana miinus puolena oli koko viikon kestänyt kova tuuli, jonka takia korkeimalle huipulle vievä hissi oli koko viikon kiinni.

Ensiviikolla selätän kolme lukukauden neljästä viimeisestä tentistä (ainakin toivottavasti). Eniten paineita tällä hetkellä aiheuttaa molekyylifysiikka, joka on periodin mittaan mennyt eteenpäin ikään kuin omalla painollaan, ilman sen suurempaa panostusta. Toivottavasti ei kostaudu tentissä. Yritän kerätä vielä viimeiset motivaation rippeet kasaan ja suoriutua tenttiviikosta kunnialla. Sen jälkeen alkaa lukukausi olemaan luentojen ja harjoitusten osalta ohi.

PS. Tuli ostettua kausikortti opiskelijakatsomoon Suomen EM-karsintoihin. EM-unelma elää!!