Kolmas kevät koittaa

6.1.2015

Syyslukukausi meni jälleen vauhdikkaasti ohi, vaikka ennen joulua olleelta tenttiviikolta jäikin vielä pari tenttiä uusintaan kummittelemaan. Tällä kertaa tentit osuivat vaan niin huonosti päällekkäin, että en kaikkiin kyennyt valmistautumaan. Mutta mitäpä tuosta! Loput tentit hoidetaan sitten kun niiden aika koittaa.

Rankka työ vaatii rankat huvit. Marraskuun lopulla päädyin hetken mielijohteesta pahamaineisella Kaamos reissulle, joka suuntautui tänä vuonna Leville. Reissu on kauppatieteiden puolen järjestämä, mutta päivää ennen lähtöä sain hienovaraisen vinkin parilta kaverilta, että nyt olisi tapahtuman Facebook-sivuilla lippuja halvalla myynnissä. Ilmeisesti ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat viimehetken paniikissa tulleet katumapäälle ja sain ostettua itselleni lipun hintaan 50 €. Hintaan sisältyi matkat, majoitus, hissilippu ja virvokkeet. Ei paha!

Joululoma on nykyään koulussa melko lyhyt. Alun perin olin ajatellut tehdä töitä loman ajan, sillä suurempia suunnitelmia minulla ei ollut. Ennen joulua tarjoutui kuitenkin mahdollisuus lähteä uudenvuoden viettoon rukalle. Tarjous oli houkutteleva, joten joululoman työputki jäikin vain parin välipäivän mittaiseksi. Täytyy sanoa, että vapaat työajat ovat olleet melkoinen onnenpotku.

Nyt täytyy ruveta kuitenkin keskittymään taas opintoihin ja miettiä tarkemmin kandityön tekemistä ja maisterivaiheen opiskelua. Onneksi koululta saa helposti apua päivystäviltä opintosuunnittelijoilta. Olen ajatellut hakea ensi kesäksi myös uutta työtä, vaikka nykyinen homma onkin kovin miellyttävä.