Päätöksiä maisteriopinnoista

3.3.2015

Alku keväästä olen pohdiskellut maisterivaiheen opintojani. Ajatuksenani on ollut, että siirtyisin maisterivaiheessa lukemaan energiatekniikkaa. Yliopistolla tapahtuva maisterivaiheiden täysremontti kuitenkin hieman vaikeuttaa sen järjestämistä.

Olen käynyt juttelemassa linjan vaihdon mahdollisuuksista koulun opintosuunnittelijoiden kanssa ja muutama ongelma on ilmennyt. Kaikkien Aalto-yliopiston maisterilinjojen kurssirakenne uusiutuu ensi lukukaudeksi ja vanhojen ja uusien kurssien korvaavuuksista ei ole ihan sataprosenttista varmuutta. Harmikseni kuitenkin energiatekniikan maisterikurssit julkaistaan vuotta myöhemmin, kuin muilla linjoilla joten, jos vaihtaisin linjaa, olisi minun hankala keksiä ensi vuodeksi itselleni kursseja.

Uudet maisteriohjelmat ovat vapaammin muokattavissa, kuin vanhat, joten pystyn lukemaan energiatekniikkaa melko runsaasti myös sähkön omia maisterilinjoja opiskellessa. Luulen että se olisi kaikin puolin helpompaa, mutta saa nyt nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kaikesta tästä säädöstä johtuen päätin, että teen kandityöni vasta ensi syksynä ja koitan tässä vaiheessa keskittyä kandikurssien loppuun käymiseen. Luultavasti pari jää vielä ensi syksyllekin. Syksy on myös siinä mielessä parempi vaihtoehto, että itseni tuntien motivaation ylläpitäminen on syksyllä huomattavasti helpompaa. Keväällä nimittäin kandityön palautus olisi joskus toukokuun lopulla, mikä ei minulle ole kaikkein edullisinta työskentelyn kannalta.

Ensiviikolla pääsen onneksi hetkeksi lepuuttamaan hermoja Norjaan Trysilin keväthangille. Tulevaisuuden pohdiskelua on hyvä jatkaa pienen hermoloman jälkeen!