Amiksesta suoraan Metropolian penkille

24.4.2015

Nimeni on Alexandra Maltusch, lyhyesti Alexa. Olen tavallinen opiskelija, joka viettää suurimman osan valveillaoloajastaan koulussa ja koulutöiden parissa. Valmistuin keväällä 2014 Varian ammattikoulusta sähköasentajaksi. Tällä hetkellä opiskelen Metropoliassa, talotekniikan tutkinto-ohjelmassa. Toiseksi vuodeksi olen valinnut sähköisen talotekniikan opintolinjan.

Alexandra

Aloitin sähköasentajan tutkinnon suorittamisen 2011 syksyllä, heti peruskoulun jälkeen. Opintosuunnitelmaan kuului joka vuosi 2-4kk työharjoittelua, jotka suoritin milloin missäkin.

Ensimmäisen vuoden harjoittelun olin sähkötukussa ja muina vuosina eri työmailla. Sähkötukussa työskentely ei ollut järin kiinnostavaa, mutta muina vuosina rakennustyömailta jäi paljonkin käteen. Pääsääntöisesti vedin kaapelia, asentelin valaisimia, kytkimiä ja pistorasioita, sekä tein kouruasennuksia. Vaikka omaan vähän käytännön kokemusta niin perusajatus asennuksista on syntynyt.

Olen ollut myös kesätöissä kahtena vuotena peräkkäin kokoamassa taajuusmuuntajia. Tarkoitus oli tänäkin vuonna mennä kyseiseen paikkaan.

Metropolian maailma poikkeaa suuresti ammattikoulusta. Aikataulu on hyvinkin paljon tiukempi ja kaikesta opintoihin liittyvistä asioista on huolehdittava itse. Meidän vuosikurssi on ensimmäinen, joka koittaa ryhmäpainotteista suorittamista. Uskallan sanoa, että n.70 % opinnoista suoritamme pienryhmän voimin esim. raportit, mittaukset ja laskuharjoitukset. Tarkoituksena onkin varmaan hioa ryhmä- ja projektityö taitoja työelämää varten.

Opiskelussa on huomioitu todelliset työelämän tehtävät ja siellä käytössä olevat softat. Käytämme esim. AutoCAD-, CADs Planner-, MagiCAD-ohjelmia, kuten myös monia muita ohjelmia, jotka ovat tulleet enemmän tai vähemmän tutuksi. Kaiken kaikkiaan olen pitänyt AMK opinnoista.

  

Alexandra ”Alexa” Maltusch