Sähköalan sähköinen kokonaisuus

15.12.2016

Sähköala-lehti, lehden verkkoversio, Sähköala.fi-sivut sekä Sähköalan Facebook-sivu pitävät sähköalan ammattilaiset monipuolisesti ajan tasalla kaikista alan tärkeistä kuulumisista.

Sähköala-lehti täyttää 60 vuotta joulukuussa 2017. Tällä vuosituhannella painettua lehteä on täydennetty näillä kaikille avoimilla verkkosivuilla, Sähköinfon Severi-palvelussa julkaistavalla verkkolehdellä ja lehden sähköisellä arkistolla, Facebook-sivulla sekä viimeksi lehden tilaajien uutiskirjeellä.

– Lisäksi meillä on Youtubessa muutama video omalla kanavalla, mutta videopuoleen ei olla panostamassa toistaiseksi sen enempää, sillä varsinkin katsojamääriimme verrattuna laadukkaiden videoiden teko on suhteellisen arvokasta puuhaa, Sähköalan verkkotoimittaja Mikko Arvinen kertoo.

Lehden tilaajista ylivoimainen enemmistö haluaa maksaa edelleen lisähintaa painetusta lehdestä, mutta sähköisten kanavien suosio kasvaa nopeasti. Www.facebook.com/sahkoala.fi -sivun seuraajamäärä oli joulukuun puolivälissä tätä juttua kirjoitettaessa 6078 henkeä ja marraskuun aikana näillä Sähköala.fi-sivuilla vieraili 15 408 eri kävijää.

Hyvästä suosiosta huolimatta sähköisten kanavien olemassaolo rahoitetaan yhä lähes kokonaan painetun lehden tilausmaksuilla ja mainostuloilla. Kiitos lehteä kustantavan Sähköinfo Oy:n omistajan, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n linjauksen, ei palveluilla haluta keskittyä tuottamaan maksimaalista määrää rahaa liiton kassaan, vaan voittoja käytetään niin koko alaa edistävään tiedotustoimintaan ja sähköturvallisuustyöhön kuin liiton jäsenten palveluiden markkinointiinkin.

Esimerkiksi rakennuttajille ja kiinteistöjen omistajille suunnattu Sähköala Sähkö & rakentaminen -erikoisnumero sekä kuluttajille suunnattu Sähköala Koti -lehti – jotka molemmat julkaistaan myös näillä Sähköala.fi-sivuilla – rahoitetaan käytännössä kokonaan Sähköinfon tuotoilla.

Sähkömaailma – yli 30 vuoden kokemuksella

Sähkömaailma uutisoi nopeasti sähkö- ja telealan ajankohtaisista asioista, ensin tuoreeltaan verkossa. Laajan uutistarjontansa lisäksi lehti seuraa tiiviisti alojen kehitystä ja ruotii artikkeleissaan monipuolisesti niiden tapahtumia ja ilmiöitä.

Anne ja Ari

AD Anne Dannemann sekä toimituspäällikkö Ari Uusitalo vastaavat lehden toimituksesta yhdessä lukuisien avustajien kanssa.

11 kertaa vuodessa ilmestyvä Sähkömaailma jatkaa vuonna 2017 vankan linjansa mukaisesti ja kehittää edelleen sisältöään ja ulkoasuaan myös lukijoiden ideoita ja muuta palautetta kuunnellen. Palautetta ja juttuvinkkejä otetaan aina mielellään vastaan, ks. yhteystiedot.

   

Sähköala-lehden verkkoversio

Sähköala Facebookissa

Sähköalan uutiskirje

Sähköalan videoita