Suomalainen venevalmistaja rakensi äänettömän täyssähköveneen

2.10.2018

Suomalainen Q-Yachts pyrkii tekemään moottoriveneilystä puhdasta ja liki äänetöntä.

Q-Yachts oy:n perustajan ja toimitusjohtaja Janne Kjellmanin mukaan yritys kehitteli vuosien ajan kaikessa hiljaisuudessa uniikkia konseptia moottoriveneilystä. Hiljaisen täyssähköveneen on tarkoitus tuottaa samankaltaisia tuntemuksia kuin purjehtiessa: ympäröivän luonnon voi kuulla ilman moottorin läpitunkevaa ääntä.

Q-Yachtsin Q30-lippulaivamallissa on Oceanvolt AX20 sähkömoottori 20 kW:n jatkuvalla teholla ja 30 kWh:n litiumioniakku. Vene on tarkoitettu lyhyiden siirtymien päiväkruiseriksi. 30 kWh:n akuilla veneen käyttösäteeksi luvataan 42 merimailia eli reilut 55 kilometriä. Lähiaikoina saataville on tulossa myös käyttösäteen kaksinkertaistava 60 kWh:n versio.

Veneen huippunopeus on 15 solmua ja kulkunopeus 9 solmua. 9,3-metrisen veneen rungon on suunnitellut Navia Design oy.

– Törmäsin kansainvälisellä Hypebeast Instagram -tilillä kuvaan Q30-veneestä. Aloin tutkimaan mikä vene oli kyseessä ja ilokseni löysin tiedon, että se on suomalaisen Q-Yachtsin vene. Ei mennyt monta tuntia, kun olimme Jensin kanssa jo ensimmäisellä koeajelulla, viihdetaitelija Jare Tiihonen kertoo.

– Olin etsinyt kruisailuun sopivaa venettä jo hetken aikaa. Veneen upea muotoilu ja se, että se käy sähköllä, tekivät minuun vaikutuksen, Hankenissa kauppatieteitä opiskeleva Jens Kyllönen lisää.

  

 
Q-Yachtsin kotisivut