Sähköinfo oy 50 vuotta

6.6.2018

Sähköinfo oy, alkuperäiseltä nimeltään Sähköliikkeiden palvelu ja kustannus oy, merkittiin kaupparekisteriin 12.7.1968.

Nykyisin sähköalan koulutuspalveluihin ja julkaisuihin keskittyvä Sähköinfo perustettiin alun perin ennen kaikkea tilitoimistoksi. Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton edeltäjä Sähköliikkeiden liitto hairahtui vuonna 1966 perustamaan tilitoimiston hoitamaan seitsemän jäsenliikkeensä tilejä, mutta jo seuraavana vuonna huomattiin, että kirjanpitotoiminta oli tottumattomille erittäin työlästä puuhaa.

Kirjanpitotyöt työllistivät aluksi puolet toimiston henkilökunnasta, eli neljä henkeä kahdeksasta, ja toiminnan loppuvuosina vielä enemmän, kun kirjanpitäjien määrää oli jouduttu lisäämään yrityksen saatua jo noin kahdenkymmenen jäsenyrityksen tilit hoidettavakseen.

Tämä kuitenkin riitti. Vuonna 1971 liiton kaupalliseksi neuvonantajaksi palkattu Pekka Sallinen seurasi tilitoimiston liiton jäsenille omakustannushintaista toimintaa aluksi ihmeissään, ja kun hän aloitti toimitusjohtajana 1.4.1974, oli tilitoimistotoiminnasta luopuminen ja palvelun siirtäminen tilitoimiston vetäjän yritykselle yksi hänen ensimmäisistä päätöksistään.

- Tilitoimiston pito oli erittäin työlästä, kun työt eivät koskaan ajoittuneet tasaisesti, vaan työt ruuhkautuivat paitsi kuun vaihteeseen, myös tilikausien päätöksiin, Sallinen kertoo.

     
Sähköliikkeiden palvelu- ja kustannus oy:n toiminta käynnistyi 1960-luvulla

Kirjojen kustannus ja koulutustoiminta monipuolistuivat 1970-luvulla

Automaatio, teletekniikka ja ATK mullistivat urakoitsijoiden arkea 1980-luvulla

Telekurssit nousivat sähköalan koulutuksen rinnalle 1990-luvulla

SFS-standardit, digisiirtymä ja yleiskaapelonnin tulo kiinteistöihin lisäsivät Sähköinfon koulutuspalveluiden kysyntää 2000-luvulla

Sähköinfon toiminta on entistä monipuolisempaa ja sähköisempää 2010-luvulla

Suomalaista tietoa ammattilaisille, nyt ja tulevaisuudessa