Energiatehokkaat sumutuskostuttimet

15.10.2018

Energiatehokkaat sumutuskostuttimetTalvella huoneilman sopivana kosteusprosenttina pidetään noin 30 prosenttia, mutta kovilla pakkasilla ilman suhteellinen kosteus voi laskea jopa alle 20 %, mikä voi aiheuttaa hengitysteiden ärsytysoireita. Toimisto- ja hotellirakennusten lisäksi ilman kostutusta käytetään esimerkiksi kirjastoissa, museoissa, puhdastiloissa, sairaaloissa ja paino- ja prosessiteollisuudessa.

Sumutuksen avulla toteutettava kostutus on höyrykostutukseen verrattuna erittäin energiatehokasta, sillä sumutuskostutuksen tehontarve on vain 4 wattia höyrystettyä vesilitraa kohden. Mikroskooppisista vesipisaroista muodostuva hienojakoinen sumu levitetään joko kanaviston kautta tai suoraan huonetilaan huonejakoyksiköiden avulla.

Carelin höyrykostuttimien mallivalikoimasta löytyvät sekä elektrodi- että vastusperiaatteella toimivat kostuttimet. Sumutuskostutuksen valikoimista löytyvät puolestaan painevesi- ja paineilmakostuttimet sekä keskipakokostuttimet.

Hedtecin maahantuomilla Carel-sumutuskostuttimilla ilmaa voidaan kosteuttaa laitemallista riippuen puolesta litrasta tuhansiin litroihin tunnissa.

Lisätietietoja Hedtecin sivuilla