Infrapunalämmitys sisätiloihin

1.12.2016

Terasseilta tutut infrapunasäteen sopivat myös sisätilojen lämmittämiseen.

Lisätietoja: www.bvfheating.fi

Lämmityskalvo lämmittää pelkän ilman sijaan pintoja ja kappaleita, esimerkiksi huoneen seinää ja tilassa olevia ihmisiä. Caleo-infrapunalämmityskalvojen maahantuoja BVF Heating Solutions lupaa infrapunalämmityksen säästävän jopa 30 prosenttia energiakustannuksista perinteiseen lattialämmitykseen verrattuna.

Kalvo asennetaan pinnoitteen alle lattiaan, seinään tai kattoon. Vähäisen energiakulutuksen vuoksi kalvo voidaan yhdistää verkkovirran ohella myös vaikkapa aurinkopaneeleihin. Infrapunalämmitys soveltuu koteihin, mökkeihin, toimistorakennuksiin ja teollisuuslaitoksiin. Järjestelmä voidaan asentaa helposti niin uudis- kuin saneerauskohteisiin.

Infrapunasäteiden lämmittävä vaikutus on suomalaisille tuttu infrapunasaunoista. Säteet laajentavat elimistössä verisuonia, stimuloivat verenkiertoa ja lämmittävät koko kehoa. Tähän periaatteeseen perustuu myös asumis- ja työkäyttöön tarkoitettujen tilojen lämmittämiseen kehitetty kiinteä järjestelmä. Siinä ohut, nanoteknologiaa hyödyntävä kalvo tuottaa lämpöä pääosin infrapunasäteiden avulla.

Lisätietoja: www.bvfheating.fi