Plug & Play -energiavarasto

20.2.2019

Hollantilaisen Alfen N.V:n The Battery -energiavarastot toimitetaan merikontteihin rakennettuina, valmiiksi konfiguroituna ja käyttövalmiina paketteina.

The Battery -mallistoon kuuluu seitsemän eri kokoista energiavarastoa. Näistä kevyin malli painaa 4 400 kiloa ja sen kapasiteetti on 137 kWh. Järeimmän varaston paino on 28 700 kiloa ja kapasiteetti 2 055 kWh.

Alfenin energiavarasto.

Alfen on toimittanut energiavarastoja vuodesta 2013 lähtien. Energiavarastot sopivat esimerkiksi sähköajoneuvojen pikalatauskäyttöön, autonomisten sähköverkkojen rakentamiseen, aurinkoenergian ja tuulivoiman varastointiin sekä ulkoilmatapahtumien sähköistykseen.

Varastoja voidaan kytkeä myös rinnakkain esimerkiksi tasaamaan sähkönjakeluverkon taajuusvaihteluita. Alfen myöntää sähkövarastojen akuille kymmenen vuoden suorituskykytakuun ja muille osille kahden vuoden takuun.

Alfenin energiavarastojen hinnat alkavat avaimet käteen -toimituksena noin 300 000 eurosta. Projektitoimitukseen voidaan liittää myös tarvittavat muuntamot, verkkoyhteyksien kytkentä sekä etähallintapalvelut. Suomessa Alfenin energiavarastoja myy pietarsaarelainen Alfen Elkamo Oy Ab.


The Batteryn esittely Alfen Elkamon sivuilla