Uusi tarkkuusluokka on saatavilla useisiin kotitelevisiomalleihinkin

15.1.2016

LC Electronics NordicLG Electronics lanseeraa vuoden 2016 aikana kahdeksan uutta televisiota, joiden joukosta löytyy niin Ultra HD 4K- ja Super UHD -tarkkuudella kuin myös HDR-tuella varustettuja malleja. Myös edullisemmissa malleissa on 4K-resoluutio.

LG:n Super UHD -mallit perustuvat uuteen IPS-näyttöön, jonka kuva päivittyy 200 hertsin nopeudella. Lisäksi sen pinta vähentää heijastuksia. Televisiot on varustettu kontrastia analysoivalla ja parantavalla ohjelmistolla sekä Wide Color Gamut (WCG) -tekniikalla. Ominaisuuksien ansiosta televisioissa on kaksi kertaa parempi väritarkkuus ja jopa seitsemän kertaa parempi kontrasti sekä 20 prosenttia suurempi väriavaruus kuin perinteisissä televisioissa.

WCG-tekniikalla varustettu LCD-malli UH950V on premium-valikoiman huipputuote. Siinä on Super UHD -tarkkuus, HDR Prime -tuki sekä 40 watin äänentoisto. Television ulkoasu perustuu LG:n Cinema Screen -muotoiluun, jossa ruutua ympäröivät erittäin ohuet kehykset. Lisäksi siihen kuuluu näyttävä jalusta.

Muita Super UHD -tarkkuuden LCD-malleja ovat UH850V, jossa on myös HDR Prime, Cinema Screen -muotoilu, WCG-tekniikka ja Crescent Foot -jalusta. Hieman edullisemmasta UH770V-mallista löytyy HDR-tuki.

Ultra HD -valikoiman televisio UH750V on saatavissa 43, 49, 55, 60 ja 65 tuuman koossa. Lisäksi siinä on Cinema Screen -muotoilu ja Crescent Foot -jalusta. Kaikki uudet UHD-televisiot on varustettu HDR-teknologialla lukuun ottamatta UH610V-mallia. Lisäksi kaikissa uusissa Ultra HD 4K- ja Super UHD -tarkkuuksien televisioissa on uusi webOS 3.0 -käyttöjärjestelmä. Siihen on tuotu uusia ominaisuuksia ja työkaluja, jotka helpottavat televisionkäyttöä entisestään. Muita Ultra HD -resoluutioisia LCD-malleja ovat UH660V, UH650V, UH630V ja UH610V. Myös kaikissa LG:n vuoden 2016 OLED-televisioissa on UHD 4K -resoluutio.