Granlund osallistuu Tampereella Hipposkorttelin allianssiin

1.11.2019

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOAS toteuttaa historiansa suurimman uudiskohteen allianssimallilla.

Hankkeen toteutuksesta saatiin tarjous yhdeksältä ryhmältä ja suunnittelusta kahdeksalta eri ryhmältä. Projektiallianssin palveluntuottajaksi valittiin tarjousvertailun perusteella Hartela Länsi-Suomi oy. Suunnitteluryhmään kuuluvat Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen oy, Granlund Tampere oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen oy ja A-Insinöörit Suunnittelu oy.

TOAS ja valitut allianssikumppanit allekirjoittivat sopimuksen 1.11.2019 ja käynnistävät sen jälkeen yhdessä hankkeen kehitysvaiheen. Osapuolet sitoutuvat suunnittelemaan ja rakentamaan Hippoksen yhteisellä allianssiorganisaatiolla.

– TOASin vuodesta 2014 asti omistaman entisen valtion virastotalon, Hippostalon, asemakaavatyö on edennyt luonnosvaiheeseen ja tavoitteena on, että kaava saisi lainvoiman vuoden 2020 alkupuolella. Tarkoituksena on luoda monipuolinen, eloisa kortteli hyvien palveluiden äärellä, kertoo TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski.

Granlund Tampere oy vastaa kohteen taloteknisestä suunnittelusta.

– On hienoa olla suunnittelemassa näin suurta hankekokonaisuutta ja odotamme innolla, että pääsemme toteuttamaan kohdetta uudella allianssimallilla. Hankemuodon valinta osoittaa TOASilta ennakkoluulottomuutta ja edelläkävijyyttä Pirkanmaan talonrakentamisessa, sanoo Granlund Tampereen toimitusjohtaja Risto Suojanen.

Hankkeen talotekniikkaurakan toteuttajat valitaan hankkeen edetessä. Hankkeen allianssikonsulttina toimii Vison Oy.