Raide-Jokerin rakentaminen alkaa kesäkuun alussa

2.5.2019

Pikaraitiotien rakentaminen käynnistyy kesäkuun alussa useasta kohteesta Helsingissä ja Espoossa.

Havainnekuva uudesta raitiolinjasta.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välille rakennettavan Raide-Jokeri -pikaraitiotien uuden kustannusarvion maanantaina 29. huhtikuuta. Pikaraitiotie toteutetaan allianssimallilla, jonka kehitysvaiheen tuloksena saatu kustannusarvio pikaraitiotien toteuttamiselle on 386 miljoonaa euroa marraskuun 2018 hintatasossa. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kustannusarvion 13.3.

– Raide-Jokeri on kaupungeille kannattava hanke erityisesti uuden raideyhteyden tuomien maankäyttöhyötyjen ansiosta. Pikaraitiotie lisää alueiden vetovoimaa asumisen ja yritystoiminnan sijoittumisalueena ja mahdollistaa kaupunkirakenteen tiivistämisen kestävien kulkuyhteyksien varrelle, Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska sanoo.

Rakennustyöt alkavat työnaikaisten liikennejärjestelyjen rakentamisella, maaleikkauksilla ja johtosiirroilla. Pikaraitiotien liikennöinti alkaa tämänhetkisen aikataulun mukaan kesäkuussa 2024.

Raide-Jokeri-allianssissa tilaajia ovat Helsingin ja Espoon kaupungit. Palveluntuottajia ovat urakoitsijat YIT Suomi Oy ja NRC Group Finland Oy (entinen VR Track Oy) sekä suunnitteluorganisaatiot Sitowise Oy, Ramboll Finland Oy ja NRC Group Finland Oy.


Raide-Jokerin infosivut