Purso Group osti hollantilaisen Nedal Aluminium -yhtiön

4.1.2019

Alumiinia profiileiksi, komponenteiksi sekä rakennus- ja valaistusjärjestelmiksi jalostava nokialainen Purso Group oy on ostanut historiansa suurimmalla yrityskaupalla hollantilaisen Nedal Aluminium B.V. -yhtiön osakekannan. Kauppa kaksinkertaistaa Purson tuotantokapasiteetin ja avaa uusia markkina-alueita Keski-Euroopassa.

Nyt solmitussa kaupassa Purso ostaa hollantilaiselta Hunter Douglas -pörssiyhtiöltä erityisesti suurten alumiiniprofiilien laadukkaaseen valmistukseen keskittyvän Nedal-Aluminium -tytäryhtiön, jolla on tuotantolaitos Utrechtissä, Hollannissa. Kauppahintaa ei julkisteta.

Nedal Aluminiumin liikevaihto oli viime vuonna noin 75 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on noin 200 työntekijää. Utrechtin tuotantolaitos käsittää kolme pursotuslinjaa, joilla valmistetaan myös sinkkiä sisältäviä, erikoisvahvoja tuotteita. Lisäksi Nedal on alumiinisten valaisinpylväiden merkittävin valmistaja.

Kauppa yhdistää kahden, perinteisen alumiininjalostajan tietotaidon, kun 60-vuotias Purso hankkii kumppanikseen 80-vuotiaan Nedalin. Tuotantokapasiteetin kaksinkertaistumisen ohessa vahvistamme ja laajennamme yrityskaupalla strategiamme mukaisesti markkina-aluettamme merkittävästi Keski-Euroopan suuntaan, Purso oy:n toimitusjohtaja Jussi Aro summaa kaupan etuja.

Nedal Aluminium jatkaa toimintaansa Purso Group -konsernissa omana erillisenä yhtiönään. Synergiaetuja haetaan mm. raaka-ainehankinnoissa ja myynnissä.