Olkiluodon vuosihuolto käynnistyy erityisjärjestelyin

4.5.2020

OL2:lla vuosihuolto tehdään polttoaineenvaihtoseisokkina 10.–18. toukokuuta ja OL1:n huoltoseisokki 24. toukokuuta ja 7. kesäkuuta välisenä aikana.

OL1:n huoltoseisokkia on lyhennetty alkuperäisestä suunnitelmasta. Suuremmat muutostyöt, joilla ei ole turvallisuus- ja käytettävyysmerkitystä, on siirretty myöhemmäksi. Työmaalla on sovittu monista, esimerkiksi suojavarusteiden käyttöä ja siivousta koskevista poikkeusjärjestelyistä, jotta vuosihuollot voidaan toteuttaa tänäkin vuonna turvallisesti ja laadukkaasti.

Polttoaineenvaihtoseisokkiin osallistuu TVO:n oman henkilöstön lisäksi noin 500 ja huoltoseisokkiin noin 700 ulkopuolista toimijaa. Valtaosa näistä toimijoista tulee Satakunnan alueelta ja lähiseuduilta. Ulkomailta vuosihuoltoihin saapuu noin sata erityisosaajaa.

He ovat karanteenin omaisissa olosuhteissa 14 vuorokauden ajan ennen Olkiluotoon saapumistaan. Heidän testataan koronaviruksen varalta ennen töiden aloittamista. Myös muuta henkilöstöä testataan matalalla kynnyksellä, mikäli oireita ilmaantuu. Vuosihuoltoon saapuvia on kehotettu välttämään ylimääräistä liikkumista lähikaupungeissa.

  
TVO:n tiedote