Ilmarinen investoi Firan älykkäisiin rakennuspalveluihin

5.3.2019

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen sijoittaa viisi miljoonaa euroa Fira Groupin rakentamisen älypalveluliiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistämiseen.

Fira on jo muutaman vuoden ajan kehittänyt tulevaisuuden rakentamisen menetelmiä, kuten modulaarista suunnittelua ja rakentamista, josta esimerkkejä ovat parvekemoduuli sekä sensoriteknologiaan pohjautuva älykäs kylpyhuonemoduuli.

Moduulit valmistetaan tehdasympäristössä ja ne voidaan asentaa työmaalla alle puolessa tunnissa. Pisimmällä olevat älypalveluliiketoiminnan aihiot ovat tuotannonohjaus- ja aikataulutussovellus Fira Sitedrive sekä Open Data Platform -konsepti, josta kehitetään tietoalustaa rakennusalan eri toimijoille.

– Suuri transformaatio on vasta alkamassa rakentamisen toimialalla. Fira on innovatiivinen ja rakennusalaa uudistava toimija, jolla on paljon annettavaa paitsi toimialalle myös koko yhteiskunnalle. Omistuksemme myötä haluamme olla mukana muovaamassa tulevaisuuden contech-toimialaa yhdessä Firan kanssa, Ilmarisen johtaja Esko Torsti kertoo yhtiön tiedotteessa.


Firan tiedote